Wpis z mikrobloga

Marketing "pantoflowy" na Wykopie. Policz, ile razy w komentarzach do wpisu pada słowo "exmiter" jako alternatywa do nieskutecznych lub niezgodnych z prawem działań w sytuacji, która jest patowa. To tak dla tych którzy się zastanawiali, co się stało z PR-owcem z Solgazu...

https://wykop.pl/wpis/84927109/

#wykop #justwykopthings #nieruchomosci #exmiter #solgazopowiada #heheszki #januszebiznesu #pdk #wykopgate20
PureVenom - Marketing "pantoflowy" na Wykopie. Policz, ile razy w komentarzach do wpi...

źródło: obraz

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PureVenom: nikt mu nie bronil zainwestowac w zloto albo etf na swiat dajace 6-20% zysku rocznie, posłuchał midela i wykopków ktorzy patrza na wykres warszawy przygotowany przez otodom na podstawie ofert zyczeniowych i jaraja sie wzrostem 1% kiedy reszta kraju poleciala o 30% ilosc tranzakcji o 50% i z polowy nieruchomosci nawet nie da sie juz wyjsc/sprzedac. Wykopki analizuja rynek nieruchomosci poprzez ostatnie 5 lat, kredyt 2% i wykres warszawy
  • Odpowiedz
@PureVenom: i kolejny raz pokazuje dlaczego w Polsce jest żle tak jak jest

Bo pasożyty mogą sobie czynsze podnosić jak chcą, nie płacą podatku katastralnego i spekulują na wykupywanych liczonych w setkach tysęcy pustostanach.

Exmiter i skala zjawiska i sam fakt że taka patologia może działać na rynku to gotowy materiał dla #abw lub #policja #prokuratura, w kontekście chociażby
  • Odpowiedz
@PureVenom: jakbym zauważył wątek sam bym mu exmitera polecił..
Nie dlatego że mi płacą za marketing szeptany, tylko dlatego że są skuteczni.

Znasz lepsze rozwiązanie takiej sytuacji?
  • Odpowiedz
@PureVenom: sorry ale chyba kpisz. Eksmisje potrafią trwać latami. Jak gmina powie że nie ma lokalu zastępczego, to równie dobrze możesz płacić za takich kombinatorow prąd, gaz i wodę przez najbliższych 20 lat.

Ludzie mają prawo bronić sie przed czymś takim. Jezeli panstwo zabrania innych srodkow obrony, to zostaje exmiter.
Normalnie nie popieram samosądow ale sa sytuacje skrajne gdy prawo jest patologiczne i ta do takich należy
  • Odpowiedz
@thorgoth: @PureVenom
nie chodzi o o to czy są skuteczni, bo robi się z tego chociażby poziom sztuczek sprzedawców fotowoltaiki, ale chodzi o całokształt, gdzie bierze się pod uwagę np.: (w kontekscie znaleziska z glownej z Walbrzycha)
- stan faktyczny, umowy i kto mieszka. Kto ma do czego prawo
- dlaczego nie płacą, czy czynsze celowo nie wzrosły tak by nie płacili,
- dlaczego miasto akurat te mieszkanie wyremontowało,
- skąd oskarżenia
  • Odpowiedz
@san-san: moze i tak, ja odnoszę sie bardziej generalnie do problemu.
Jest w naszym kraju problem z ochroną praw właścicieli mieszkań ktory odziedziczylismy po PRL, gdzie takiej grupy społecznej w zasadzie nie było.

Exmiter i tym podobne firmy sa dziś jedynym wyjściem dla ludzi którzy trafia na pasożytów
  • Odpowiedz
@thorgoth: Ok, ale nie uzasadnial bym tego takimi rozwiazaniami.

Exmiter itp. oparte o p-----c czy podstep to twory raczej "mongoidalne". Freak Panstwowe.

Teraz to sie znajdzie i ze 100 cwaniakow ktorzy chcieli by te "wyremontowana" kamienice na 100 sposobow wyczyscic z mieszkancow, tj swego czasu w Wawie.

Dlaczego? Bo nie ma podatku katastralngo. I takie aktywa po przejeciu nic nie kosztuja.
  • Odpowiedz
  • 2
@thorgoth: Wyrzucanie ludzi w środku zimy na bruk to przestępstwo (i moralna kpina), niezależnie od okoliczności, tak samo czytanie opowieści OP-a bez choćby krzty sceptycyzmu. OP wie od dzikiego lokatora, że jest bezrobotny i pracuje na czarno? Na pewno mówi nam wszystko i wcale nie kłamie... Litości...

Systemowych problemów wynikających z bezprawia nie naprawisz stosując za każdym razem jednostkowe rozwiązania, zwłaszcza takie które same swoje istnienie opierają na tej samej
  • Odpowiedz
Wyrzucanie ludzi w środku zimy na bruk to przestępstwo (i moralna kpina

@PureVenom: nie, to relikt z czasów gdy ludzi faktycznie wyrzucano "na bruk". Dziś 99,99% ludzi czy w zimie czy w lato po eksmisji i tak gdzieś zamieszka. A jeśli tak, etycznie nie ma różnicy między

tak samo czytanie opowieści OP-a bez choćby krzty sceptycyzmu

To prawda ale to jest skutek pewnej płaskiej jednostronnej narracji. W tej narracji wynajmujący ZAWSZE
  • Odpowiedz
  • 0
@thorgoth: Dziki lokator Schroedingera. Raz jest bezrobotny, ewentualnie pracuje na czarno i jest patologią - innym razem zarabia tak dużo, że kupiłby sobie działkę, postawił na niej budynek gospodarczy i w nim zamieszkał, albo - O RANY - wynajął! Ale nie zrobi tego, bo chce dla idei, dla zrealizowania manifestu, dokopać bogatemu właścicielowi nieruchomości, który jednocześnie jest biedny i ledwo wiąże koniec z końcem. Ach te boogeymany, po jednej i
  • Odpowiedz
Dziki lokator Schroedingera. Raz jest bezrobotny, ewentualnie pracuje na czarno i jest patologią - innym razem zarabia tak dużo, że kupiłby sobie działkę, postawił na niej budynek gospodarczy i w nim zamieszkał, albo - O RANY - wynajął!

@PureVenom: może wszystkie odpowiedzi są poprawne? Lokator może być każdym.

Skąd to żelbetonowe przekonanie, że lokator to MUSI być biedny żuczek, którego kapitan państwo musi bronić? Dlaczego nie można zastosować takiej samej
  • Odpowiedz
  • 0
@thorgoth: Pokaż mi miejsce, w którym napisałem, że lokator MUSI być poniżej progu ubóstwa.

Krótka piłka. Wynajmujesz komuś mieszkanie. Robisz jakiś research na temat tej osoby. Ta osoba nie ma obowiązku udzielać ci informacji, ty nie masz obowiązku podpisać z nią umowy. Możesz w trakcie takiego wywiadu dowiedzieć się o statusie materialnym takiej osoby, czy ma stabilne zatrudnienie, czy ma stabilną sytuację życiową i rodzinną, czy ma problemy z uzależnieniami i
  • Odpowiedz
  • 0
@thorgoth: I jeszcze na odchodne:
1. Ty akceptujesz prywatną p-----c jako korektę prawa, ja uważam to za cywilizacyjną cofkę. Tu nie ma pola do kompromisu, obydwaj się z tym zgadzamy.
2. Jeśli exmiter jest rozwiązaniem, to znaczy, że państwo skapitulowało. Ja nie chcę żyć w kraju, w którym kapitulację sprzedaje się jako usługę. Jak tak dalej pójdzie, to niedługo instytucjonalne sprawy będą załatwiane przez kartele, jak w Meksyku.
  • Odpowiedz
Nie zrobiłeś tego? Masz problem.

@PureVenom:

To co teraz zrobiłeś to jest victim blaming. Nie wolno kraść i nie wolno oszukiwać ludzi przy wynajmowaniu mieszkania. To nie jest wina tego, kto "nie zrobił researchu", to jest ZAWSZE wina tego, kto popełnia
  • Odpowiedz
Ty akceptujesz prywatną p-----c jako korektę prawa, ja uważam to za cywilizacyjną cofkę

@PureVenom: ludzie koczujący bezprawnie w pustostanach też robią przemocową korekte prawa, przynajmniej w swoim mniemaniu. Zakładam że jesteś przeciw tej cywilizacyjnej cofce?

Jeśli exmiter jest rozwiązaniem, to znaczy, że państwo skapitulowało

Całkowicie się zgadzam. Państwo skapitulowało. Życzyłbym sobie aby takie firmy jak exmiter nie były potrzebne
  • Odpowiedz
  • 0
@thorgoth: Squatting to łamanie prawa przez obywateli. Exmiter to delegowanie państwowego monopolu na p-----c podmiotom prywatnym. To nie jest ten sam problem ani ta sama skala ryzyka.

To co robisz to victim blaming

Nie. Prawo karne to nie prawo cywilne. Ofiara jest, ale nie ma kryminału - tylko sprawa cywilna. Kupując dogecoiny też nie założysz sprawy karnej giełdzie, gdy stracisz na nich majątek.
Państwo też jest tutaj ofiarą, jeśli użyć
  • Odpowiedz
Squatting to łamanie prawa przez obywateli. Exmiter to delegowanie państwowego monopolu na p-----c podmiotom prywatnym. To nie jest ten sam problem ani ta sama skala ryzyka.

@PureVenom: możemy dziecić włos na czworo. Dowodów na stosowanie przemocy w sensie dosłownym przez Exmitera zdaje się nie ma.
Dymek swego czasu powiedział że WOŚP Owsiaka powinna zostać zaorana bo jest świadectwem abdykacji państwa.

Prawo karne to nie prawo cywilne.

Nie mam pojęcia do czego
  • Odpowiedz
  • 0
@thorgoth: Zróbmy jak mówisz. Niech państwo nie wtrąca się, gdy wyrzuca się każdego dzikiego lokatora na bruk.

Kto poniesie tego koszt?

Zadałem proste pytanie, chcę prostej odpowiedzi. Żadnych dygresji, żadnych adnotacji, żadnych uwag na marginesie. Krótka, prosta odpowiedź.
  • Odpowiedz