Aktywne Wpisy

SaintWykopek +158
Hazzy90 +448
#gielda zarabianie jest łatwe, po prostu brakuje wam odwagi
źródło: 1000037707
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000037707
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
https://wykop.pl/wpis/84927109/
#wykop #justwykopthings #nieruchomosci #exmiter #solgazopowiada #heheszki #januszebiznesu #pdk #wykopgate20
źródło: obraz
PobierzBo pasożyty mogą sobie czynsze podnosić jak chcą, nie płacą podatku katastralnego i spekulują na wykupywanych liczonych w setkach tysęcy pustostanach.
Exmiter i skala zjawiska i sam fakt że taka patologia może działać na rynku to gotowy materiał dla #abw lub #policja #prokuratura, w kontekście chociażby
Nie dlatego że mi płacą za marketing szeptany, tylko dlatego że są skuteczni.
Znasz lepsze rozwiązanie takiej sytuacji?
Ludzie mają prawo bronić sie przed czymś takim. Jezeli panstwo zabrania innych srodkow obrony, to zostaje exmiter.
Normalnie nie popieram samosądow ale sa sytuacje skrajne gdy prawo jest patologiczne i ta do takich należy
nie chodzi o o to czy są skuteczni, bo robi się z tego chociażby poziom sztuczek sprzedawców fotowoltaiki, ale chodzi o całokształt, gdzie bierze się pod uwagę np.: (w kontekscie znaleziska z glownej z Walbrzycha)
- stan faktyczny, umowy i kto mieszka. Kto ma do czego prawo
- dlaczego nie płacą, czy czynsze celowo nie wzrosły tak by nie płacili,
- dlaczego miasto akurat te mieszkanie wyremontowało,
- skąd oskarżenia
Jest w naszym kraju problem z ochroną praw właścicieli mieszkań ktory odziedziczylismy po PRL, gdzie takiej grupy społecznej w zasadzie nie było.
Exmiter i tym podobne firmy sa dziś jedynym wyjściem dla ludzi którzy trafia na pasożytów
Exmiter itp. oparte o p-----c czy podstep to twory raczej "mongoidalne". Freak Panstwowe.
Teraz to sie znajdzie i ze 100 cwaniakow ktorzy chcieli by te "wyremontowana" kamienice na 100 sposobow wyczyscic z mieszkancow, tj swego czasu w Wawie.
Dlaczego? Bo nie ma podatku katastralngo. I takie aktywa po przejeciu nic nie kosztuja.
Systemowych problemów wynikających z bezprawia nie naprawisz stosując za każdym razem jednostkowe rozwiązania, zwłaszcza takie które same swoje istnienie opierają na tej samej
@PureVenom: nie, to relikt z czasów gdy ludzi faktycznie wyrzucano "na bruk". Dziś 99,99% ludzi czy w zimie czy w lato po eksmisji i tak gdzieś zamieszka. A jeśli tak, etycznie nie ma różnicy między
To prawda ale to jest skutek pewnej płaskiej jednostronnej narracji. W tej narracji wynajmujący ZAWSZE
@PureVenom: może wszystkie odpowiedzi są poprawne? Lokator może być każdym.
Skąd to żelbetonowe przekonanie, że lokator to MUSI być biedny żuczek, którego kapitan państwo musi bronić? Dlaczego nie można zastosować takiej samej
Krótka piłka. Wynajmujesz komuś mieszkanie. Robisz jakiś research na temat tej osoby. Ta osoba nie ma obowiązku udzielać ci informacji, ty nie masz obowiązku podpisać z nią umowy. Możesz w trakcie takiego wywiadu dowiedzieć się o statusie materialnym takiej osoby, czy ma stabilne zatrudnienie, czy ma stabilną sytuację życiową i rodzinną, czy ma problemy z uzależnieniami i
1. Ty akceptujesz prywatną p-----c jako korektę prawa, ja uważam to za cywilizacyjną cofkę. Tu nie ma pola do kompromisu, obydwaj się z tym zgadzamy.
2. Jeśli exmiter jest rozwiązaniem, to znaczy, że państwo skapitulowało. Ja nie chcę żyć w kraju, w którym kapitulację sprzedaje się jako usługę. Jak tak dalej pójdzie, to niedługo instytucjonalne sprawy będą załatwiane przez kartele, jak w Meksyku.
@PureVenom:
To co teraz zrobiłeś to jest victim blaming. Nie wolno kraść i nie wolno oszukiwać ludzi przy wynajmowaniu mieszkania. To nie jest wina tego, kto "nie zrobił researchu", to jest ZAWSZE wina tego, kto popełnia
@PureVenom: ludzie koczujący bezprawnie w pustostanach też robią przemocową korekte prawa, przynajmniej w swoim mniemaniu. Zakładam że jesteś przeciw tej cywilizacyjnej cofce?
Całkowicie się zgadzam. Państwo skapitulowało. Życzyłbym sobie aby takie firmy jak exmiter nie były potrzebne
Nie. Prawo karne to nie prawo cywilne. Ofiara jest, ale nie ma kryminału - tylko sprawa cywilna. Kupując dogecoiny też nie założysz sprawy karnej giełdzie, gdy stracisz na nich majątek.
Państwo też jest tutaj ofiarą, jeśli użyć
@PureVenom: możemy dziecić włos na czworo. Dowodów na stosowanie przemocy w sensie dosłownym przez Exmitera zdaje się nie ma.
Dymek swego czasu powiedział że WOŚP Owsiaka powinna zostać zaorana bo jest świadectwem abdykacji państwa.
Nie mam pojęcia do czego
Kto poniesie tego koszt?
Zadałem proste pytanie, chcę prostej odpowiedzi. Żadnych dygresji, żadnych adnotacji, żadnych uwag na marginesie. Krótka, prosta odpowiedź.