Aktywne Wpisy

MonazoPL +97
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Do Polski wchodzi nowy bank – UniCredit. Z tej okazji odpalili mega fajną promkę, w której za założenie u nich bezwarunkowo darmowego konta, możecie odebrać
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Do Polski wchodzi nowy bank – UniCredit. Z tej okazji odpalili mega fajną promkę, w której za założenie u nich bezwarunkowo darmowego konta, możecie odebrać
źródło: unicredit spotify premium monazo
Pobierz
future_taylor +472

Taki człowiek mówi coś sobie w myślach do boga i w losowych wydarzeniach widzi jego odpowiedź, ale to nie jest nigdy nic realnego, tylko produkt ludzkiej wyobraźni.
Czy ludziom wierzącym nie przeszkadza to, że opierają całe swoje istnienie na wierzeniach tak bezpodstawnych że mogliby sobie równie dobrze sami wymyślić jakiegoś boga z losowymi dogmatami, czcić go, wierzyć w niego i merytorycznie nie zrobiłoby to większej różnicy?
#katolicyzm #chrzescijanstwo #kosciol #jezus #religia #biblia
Nie, bo tak nie jest, a cały twój wpis opierasz na swoich bezpodstawnych wyobrażeniach.
No i najważniejsze, nie ma żadnych podstaw żeby stwierdzić,
@TeoriaPraktyki: To nie jest akt wiary, bo widzę co wyprawiają katolicy a nie że tylko w to wierzę. Słaba manipulacja
Ludzie za pomocą klepania formułek oddają to co najważniejsze mają w sobie, czyli część swojej duszy, to jest mistrzostwo świata jak sekta katolicka i inne sekty, opanowały cały świat w manipulacji, aby ich okradać, tak aby bafomet bez zasilania ze źródła, miał wieczne zasilanie od ludzi.
Co do działań katolików to masz rację. Analogicznie jest też w innych religiach. Większość ludzi nie wierzy, a do tego każdy po prostu popełnia błędy (nieraz celowo).
Tylko że działania ludzi ≠ prawda o Fundamencie bytu. Czy
Kolejna niekonsekwencja chrześcijan. Mówicie, że bóg tak to zoorganizował, żeby każdy mógł go poznać i wybrać czy chce za nim pójść a jednocześnie nonstop zasłaniacie się takim akademickim gadaniem o filozofii i metafizyce. Nie jestem filozofem, może nawet i jestem
@Sportowy_swir_: to tak wygląda, ale to kwestia logiki. To co napisałeś jest w Rz 1:19-20. Też nie mam wykształcenia, tym bardziej w kierunku filozofii, ale przez ten fragment trochę pogrzebałam jak to wygląda w tym akademickim żargonie.
Nie ma dowodu na Boga
Komentarz usunięty przez autora
Przeczytałem wszystkie argumenty i wg mnie sprowadzają się one do tego, że poruszamy się w obszarze tajemnicy, do której nie umiemy dotrzeć, a przynajmniej ja nie potrafię.
Wg mnie te stwierdzenia opisują coś tak abstrakcyjnego, że to nie jest wg do zweryfikowania i jedyny wniosek jaki mi się nasuwa to to, że nie wiemy, czy bóg
Edit: są tez tacy ktorzy celowo zaprzedaja swoja dusze Lucyferowi poprzez skladanie krwawych ofiar z dzieci, w zamian za dobra doczesne: https://youtu.be/VzoaxTudJks?si=AlSpAjSHNfSvyVL0
oświeć mnie, bo nic mi nie przychodzi do
@sheaf: a co to ma do rzeczy wgl? Do czego to się odnosi?
Jesli chodzi o grzech to miałem na mysli oczywiscie grzech pierworodny ludzkosci.
Do