Wpis z mikrobloga

• 0
@pepedros: bardziej chodziło mi o to, czemu mi to wyskoczyło, a np. różowej czy znajomym z pracy nie, a różowa też ma pkobp i kilku znajomych też.
no i co się stanie jak oleje
  • Odpowiedz
  • 0
@pepedros: i jak na to odpowiadać bo nie jest to dla mnie jednoznaczne - bo generalnie wpływ to mam z etatu, ale codziennie robię bliki i dostaje pieniądze za np. zamawianie jedzenia w pracy (jedna osoba płaci - reszta oddaje blikiem)
mam zsumowac pensję i przelewy czy liczy się tylko pensja? a co z premiami? pensję mam stałą, ale czasem wpływa premia wyższa niż pensja, czasem nie ma żadnej premii
  • Odpowiedz
no i co się stanie jak oleje

@Vadzior: mogą ci wprowadzić różne ograniczenia na konto z wypowiedzeniem umowy włącznie.

czemu mi to wyskoczyło, a np. różowej czy znajomym z pracy nie

@Vadzior: każdy dostaje "w swoim" czasie, kiedy algorytm banku uzna, że jest coś nietypowego w twoich transakcjach i wymaga to aktualizacji wiedzy o kliencie
  • Odpowiedz
@Vadzior: takie dane trzeba zbierać okresowo. Znajomym z pracy i dziewczynie też wyskoczy tylko w momencie kiedy ich formularze przestaną być ważne. Jeśli zakładałeś konto w jakimkolwiek banku po 2018r. to wypełniałes to.przy zakładaniu konta dlatego nie pamiętasz
  • Odpowiedz
  • 0
@DeoLawson: to konto zakładałem z 20 lat temu
tylko no ciężko coś zadeklarować, mam mniej więcej stałą pensję, ale nieregularnie wpadają premie, no i co z przelewami od znajomych
  • Odpowiedz
@Vadzior: Zaznacz wszystkie opcje (:
Ja też to wypełniałem (chyba w grudniu) w PKO. Wybierz to co stanowi największy wpływ w ciągu roku i tyle.
  • Odpowiedz
  • 0
@sm_m: tylko obawiam się, że ktoś potem to przypisze jako jakiś dochód i jeszcze mnie posądzi o pranie kasy, a to tylko oddawana kasa za chwile wcześniej zamówiony obiad xd a niestety, najczęściej ja zamawiam
  • Odpowiedz
  • 1
@Vadzior: jest to ankieta AML, w której zbieramy informacje o źródle pochodzenia pieniędzy, które wpływają na konto. Oczywiście nie wymagamy podawania konkretnej kwoty, bo wiemy, że one są różne :) Wystarczy że wybierzesz przedział kwotowy, który odpowiada Twoim wpływom. Najprościej przyjąć średnią, np. za rok. Jeśli coś się zmieni, zawsze możesz zaktualizować te dane
  • Odpowiedz
  • 0
@EkspertPKO: ale średnia roczną z pensji czy mam jeszcze bawić się w sumowanie kwot które przelewają mi znajomi, różowa, itp? Bo czasem płacę za obiad dla 10 osób i potem 9 robi mi blika xD Więc suma bywa spora
  • Odpowiedz
  • 1
@Vadzior: podana powinna być średnia wartość comiesięcznych wpływów. Jeśli wpływ jest wyłącznie jednorazowy, to nie powinien być wliczany do średniomiesięcznych wpływów.
  • Odpowiedz