Aktywne Wpisy
Akurat praca nie związana z IT, ale dodałem tagi, może więcej ludzi się wypowie, szczególnie ludzi zarabiających dużo.
Obecnie ponad pół roku pracuje w nowej firmie - 3 miesiące okres próbny i teraz umowa na rok. W sumie taka zwykła praca w przemysł/automotive i zwykle zarobki - okolice średniej.
Na plus, że firma ma fajną atmosferę, nie ma dużo korporacyjnych pierdół. Jest kasa na szkolenia i jakieś ciekawe wyjazdy firmowe. Pomijając zarobki, które
Obecnie ponad pół roku pracuje w nowej firmie - 3 miesiące okres próbny i teraz umowa na rok. W sumie taka zwykła praca w przemysł/automotive i zwykle zarobki - okolice średniej.
Na plus, że firma ma fajną atmosferę, nie ma dużo korporacyjnych pierdół. Jest kasa na szkolenia i jakieś ciekawe wyjazdy firmowe. Pomijając zarobki, które

Lolenson1888 +119
Tydzień w kołchozie odbębniony, zakupy na przyszły tydzień zrobione i czekam se na Radomiaka z Legią z piwkiem w dłoni.
Można? Można
#mecz
Można? Można
#mecz
źródło: 661A604B-9B02-4025-A6BD-00BB28910C18
Pobierz

Czy to nie jest największy scam XXI wieku? Aktualnie wszyscy zakładają, że dożyją min. 75 lat, będą pełni zdrowia i pewnie do 100 urodzin to będą jeździć po świecie, imprezować i szaleć ヽ( ͠°෴ °)ノ
#kiciochpyta #przemysleniazdupy
To że dożyjesz emerytury nie jest pewne, natomiast praktycznie pewne jest, że będą one żałośnie niskie - zrób z tym co chcesz
Dlaczego mam nic nie dostawać z ZUS, jeżeli płaciłem składki przez kilkanaście lat kariery? IT here więkoszość czasu na UOP, więc pokusze się o stwierdzenie, że przez te kilkanaście lat zapłaciłem/zapłace więcej składek niż ktoś pracujący całe życie w okolicach najniższej krajowej.
W dobie otyłości, śmieciowego jedzenia i braku ruchu, przecietny człowiek w wieku ~70 lat będzie inwalidą. Na co mu wtedy miliony odłożone na ike, funduszach i innych sruszach?
@PL47: w przeciągu ostatnich kilku lat głupota było nie iść na emeryturę jak ktoś mógł, bo był mocno zaniżony średni wiek życia przez co wyliczano duże emerytury, często wyższe niż ostatnia pensja. Obecnie tabele już się zmieniły i nie jest tak korzystnie jak jeszcze parę lat temu.
@ossprime: Pozwoli, pozwoli. A raczej wymusi u lekarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)