Wpis z mikrobloga

Skrzynka-grymuar z czaszkami i mackami oraz inne podobne skrzyneczki z mojej mikropracowni polecają się jako prezenty dla miłośników #rpg i nie tylko ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

Tradycyjnie drewno zdobione w technice mixed media, z grafiką nakładaną w technice decoupage, ręcznie formowanymi i malowanymi detalami wypukłymi z naturalnej glinki, wzorami z pasty szklistej i imitacjami stron, okuć i zwięzów, dzięki którym skrzynka wygląda jak prawdziwa księga. W centrum oko pod szklanym kaboszonem.

Wnętrze wieczka zdobione grafiką i wypukłym motywem, środek podzielony przegródkami i wyklejony na dnie czarnym filcem. Z przodu metalowe zapięcie. W grafikę wkomponowałam fragmenty oryginalnego średniowiecznego grymuaru dla lepszego klimatu. Wymiary skrzynki z zewnątrz: ok. 22,5 x 17 x 4,5 cm.

Skrzyneczka jest dostępna tutaj, a inne moje pudełka dostępne od ręki - tutaj. Więcej moich prac do obejrzenia jak zawsze na tagu #apaturiart :)

#rekodzielo #handmade #tworczoscwlasna #gry #lovecraft #zewcthulhu #fantastyka #diy #pracowniaapaturium
Apaturia - Skrzynka-grymuar z czaszkami i mackami oraz inne podobne skrzyneczki z moj...

źródło: Pracownia_Apaturium_Lovecraftian_Eye 01

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ukradlem_ksiezyc: Dzięki! Niestety, nie oprawiam książek, to zadanie dla introligatora - ozdabiam tylko drewniane przedmioty i co najwyżej umiem ozdobić skrzynkę tak, żeby wyglądała jak książka.

Miałam kiedyś propozycje ozdobienia np. okładki notesu, ale z takimi zdobieniami, jak moje, to byłoby raczej mało praktyczne w użytkowaniu.
  • Odpowiedz
@Apaturia:
Wiem że to zadanie introligatora.

Ogólnie ktoś kto zamawiany u Ciebie oprawę książki raczej nie patrzyłby na praktykę takiego rozwiązania. Ale za mną chodzi od jakiegoś czasu oprawienie władcy pierścieni w jakąś fajną okładkę. I Twój styl fajnie się w to wpisuje. Niestety chwilowo nie mam hajsu ale zwracają moja uwagę osoby, które robią właśnie coś takiego jak Ty.
  • Odpowiedz
  • 0
@ukradlem_ksiezyc: Cieszę się, że moje prace się podobają - co do ozdobnych opraw, są pracownie, które się w tym specjalizują i "Władca Pierścieni" chyba dość często pojawia się u nich na warsztacie. Ale takie zamówienia są faktycznie kosztowne.
  • Odpowiedz