Aktywne Wpisy
Supernowa +44
Pielegniarka w szpitalu weszła do łazienki w pokoju, w ktorym jestem tylko ja i mimo, ze widziala, ze SIKAM, to staneła w drzwiach i spokojnym glosem powiedziala "jak już pani skonczy załatwiać potrzeby, to prosze posprzatac na stoliku i wyrzucic stamtad niepotrzebne rzeczy"
Czuję się poniżona i trochę zmolestowana, naprawde psychicznie siada to na łeb
Czuję się poniżona i trochę zmolestowana, naprawde psychicznie siada to na łeb
ryjek201 +90
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

posiadam pc który od zawsze do celów typowo domowych (ms office, rouvy, przeglądarka) w zupełności mi wystarczał.
Problem zaczął się, jak chciałem uruchomić jakąkolwiek grę dla juniora: po kilkunastu minutach gaśnie ekran, komp dalej chodzi ale na monitorze wyskakuje brak sygnału. Reset karty graficznej (win+ctrl+shift+b) nic nie daje. Trzeba zrobić twardy reset i komputer normalnie startuje.
Podczas normalnego użytkowania komp może pracować cały dzień i nic się nie dzieje. Podejrzewam, że to karta graficzna.
Nie chodzi mi o granie na full detalach nawet w starsze gry, tylko o te zwiechy. Oczywiście wadliwą część chciałbym wymienić, tylko nie mam pojęcia czy dobrze celuję co jest do wymiany - nie chce mi się bawić w wymianę części po kolei bo wyjdzie z tego nowy komp ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jeśli to karta graficzna to na jaką mocniejszą mógłbym wymienić, żeby nie było przerostu formy nad treścią :) ?
Procesor AMD Ryzen 5 1600 Six-Core Processor, 3200 MHz, Rdzenie: 6
Produkt płyty głównej B450M DS3H-CF
Zainstalowana pamięć fizyczna (RAM) 16,0 GB
Radeon RX 580 Series
Zasilacz (pewnie z czarnej listy :) ): Thermalake Smartse 530w
#komputery
i wtedy możesz myśleć o 9060xt
nie napisałeś budżetu bo na am4 można niezłego kompa złożyć nadal i wtedy możesz lekko wydać sensownie parę tysięcy na ulepszenie.
Zasilacz z czarnej listy, to fakt.
Ta płyta główna też jeszcze trochę
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/zasilacze/zasilacz-be-quiet-pure-power-12-750w-80-plus-gold