Wpis z mikrobloga

Mega podoba mi się Bleu de chanel ale poczytałem opinie i internet mówi, że nawet arabskie klony mają lepsze parametry XD

Polećcie proszę coś podobnego, tylko z mocną projekcją i dobrą trwałością.

#perfumy
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krulkartonu: Uważam osobiście ,że wersja Parfum trzyma przyzwoicie i nie ma sensu szukać klonów. Przerabiałem wiele i niestety żaden nie zbliża się do BDC. Nie trzyma cały dzień ale te 5-6 godzin spokojnie na mnie wytrzymuje . Niektórzy chcieliby żeby wszystko trzymało 12 + i projektowało przez 8 godzin.
  • Odpowiedz
  • 0
@pepedros: dzięki

Mogą być firmowe, nie chodzi o kasę. Byle by były podobne i miały dobre parametry.

@Mkkr: właśnie odsyłam diora sauvage parfum, bo czuć go tylko przy samej skórze i generalnie jest dramat. Badałem opinie i komenty o BDC parfum na fragrantice i jest słabo. Nie oczekuję cudów ale dając kilka stów niech chociaż pachnie na długość ręki przez kilka h. Żeby nie było, to tego Diora
  • Odpowiedz
@krulkartonu: nie ma nic podobnego do bleu de chanel, może nishane deziro jest podobne do wersji edp

wszystko inne jakościowo nie jest nawet w połowie tak dobre jak BDC

wez sobie odlewke bdc parfum i sprawdź czy jest faktycznie tak słabe, bo na mojej skórze mocno trzyma
  • Odpowiedz
@krulkartonu: BDC Parfum dobrze trzyma, nie projektuje jakoś mocno ale jest z noszącym spokojnie przez kilka godzin. Jak psikam go sobie na ubrania to dolatuje do mnie nawet po pracy jeszcze
  • Odpowiedz
@krulkartonu: miałem wersję edp i parfum, na edp to nawet nie ma co patrzeć, parfum lepiej pachnie i trochę lepiej trzyma ale cudów nie ma. Miałem połowę flaszki i poszła w 4 miechy. Exclusif ma fajne parametry ale tu już wjeżdża skóra i kadzidło, więc zapach na pewno cięższy. Zamierzam sprawdzić tego riifsa co niby jest klonem exclusifa, ciekawe co da się wykombinować za 90 Zeta ( ͡° ͜
  • Odpowiedz