Wpis z mikrobloga

Dla mnie ludzie, którzy zrobili dziecko i postanowili wychować go na jakiejś wsi, w małej miejscowości, powinni być w więzieniu za znęcanie się nad ludźmi. To skazanie dziecka w przyszłości na gorsze życie. W dużym mieście masz możliwości, znajomości, naukę, imprezy, masę różnych aktywności i możliwości spędzania czasu, plus wychowujesz się w dużym mieście od urodzenia, więc jesteś przyzwyczajony do dużego miasta. Natomiast życie na wsi jako dziecko tam nie ma nic, psy, d--a, szczekają, a na znajomości w dorosłym życiu nie masz co liczyć, bo 5 znajomych na krzyż, plus większość osób mieszkających na wsi nie da rady przeprowadzić się do dużego miasta, bo są nauczeni żyć na wsi, bo żyli tam od małego.
#przegryw #blackpill
Henson_ - Dla mnie ludzie, którzy zrobili dziecko i postanowili wychować go na jakiej...

źródło: IMG_7911

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Henson_: dzisiaj w powiatowej Polsce przecież są baseny, orliki, zajęcia sportowe itd. Dzieci na wsi mogą mieć na swoim podwórku piaskownicę, jakieś domki na drzewie. Do tego wspomniane przez Ciebie zwierzęta. Najważniejsze jest podejście rodziców, a nie to, czy dziecko będzie mieszkać w mieście czy na wsi, bo obie lokalizacje mają plusy i minusy. Jak jesteś introwertykiem, to jednak lepiej wychowywać się na wsi. Możesz sobie właśnie chodzić po podwórku,
  • Odpowiedz
@Black_Rabbit_of_Inle: mnie się wydaje, że w mieście miałbym over. Tylko że w moich czasach (lat 90.) komputery dopiero się pojawiały. Sam fakt, że mogłeś wyjść i sobie pograć w piłkę czy kosza (wtedy była moda, Jordan i Kosmiczny mecz) to był ogromny plus. W mieście? Nie było boisk, a te szkolne okupowały najstarsze roczniki. Do mnie na podwórko przychodziły chłopaki z blokowisk sobie pograć w piłkę ze mną, tak że
  • Odpowiedz
na wsi też nie, starzy nie mieli auta, także over

@Black_Rabbit_of_Inle: ale miałeś podwórko. U mnie za bramkę robił fragment płotu i to wystarczało. Samochód? Za moich czasów się jeździło rowerami ( ͡° ͜ʖ ͡°) To nie było nic nadzwyczajnego, kiedy grupka dziesięciolatków (czy ile tam się miało, kiedy robiło kartę rowerową) jechała normalnie drogą rowerami. Co więcej, nawet była taka praktyka, że jak jechała większa
  • Odpowiedz
@Henson_: Urodzenie się i dorastanie na wsi = over na rynku matrymonialnym, pracy i nieruchomości.

- brak kobiet, bo na wsiach ich nie ma. W powiatowych niewiele
- słaba edukacja i bycie skazanym na j-----e w kołchozie za minimalną na 3 zmiany
- nie kupisz mieszkania ze względu na niskie zarobki.

Już lepiej się nie urodzić.
  • Odpowiedz
Dla mnie ludzie, którzy zrobili dziecko i postanowili wychować go na jakiejś wsi, w małej miejscowości, powinni być w więzieniu za znęcanie się nad ludźmi. To skazanie dziecka w przyszłości na gorsze życie.

@Henson_: ale dlaczego? Sam mieszkam w małej miejscowości i mam syna (teraz 14 lat). Jak będzie chciał to mam już dla niego kupione mieszkanko w pobliskim wojewódzkim mieście, żeby chłopak miał wybór. Ewentualnie jak nie będzie chciał
  • Odpowiedz
  • 12
@Henson_

Jak spłodzisz oskiego to będzie miał fajne pełne możliwości wszędzie i na wsi i w mieście.
Jak spłodzisz przegrywa to niezależnie od lokalizacji będzie cierpiał. Na wsi nie będzie nic miał, za to w mieście będzie opluwany przez osiedlowych sebków jak tylko wyjdzie z domu, nikt i tak nie będzie chciał zawierać z nim znajomości i zapraszać na imprezy, edukacja w szkole to bardziej walka z oprawcami, wiele aktywności wykonywanych
  • Odpowiedz
@Henson_: G---o jest w dużym mieście. Tylko otwarte na eksperymenty julki i Mokebe. Gdybym mógł cofnąć czas wyprowadzilbym się do powiatowego 20k. Może tak było przed erą AI I internetu.
  • Odpowiedz