Wpis z mikrobloga

• 10
@dominowiak: zawsze zachęcam do sprawdzenie czym polscy rolnicy karmią swoją trzodę. Szczególnie ile w tym ujęciu zajmuje śruta sojowa i zbożowa.

Tak, tak. Importować paszę? Jak najbardziej. Taniutko i zdrowo.

Importować mięsko i żywność. Hańba, trucizna, koniec Polski! Ratujmy polskich rolników!

Ja się zapytuję, a po wuj? Ja mogę wspierać moją lokalna masarnię, jeżeli mnie stać i chcę. Ale powinien być wybór. Każdy może sobie wybrać czy wspierać polskiego rolnika,
  • Odpowiedz
  • 35
@daniel-darcio: przecież tu nie jest zesranko o czosnek, tylko o to, że ktoś śmiał śmieć coś sprowadzić z Argentyny. Nie wiem czy zauważyłeś, ale główny nacisk tu jest na Mercosur. Dam sobie obciąć paznokcie, że ten argentyński czosnek w Lidlu jest sprzedawany od zawsze w zimie. Ale tu była okazna do p---------a się o:
1. mercosur
2. niemieckiego lidla, który truje Prawdziwych Poilskich Polaków z Polski argentyńskim czosnkiem maczanym w
dominowiak - @daniel-darcio: przecież tu nie jest zesranko o czosnek, tylko o to, że ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@dominowiak: Z Argentyny to fuj lewactwo. Za to z komunistycznych Chin to wspaniały prawilny czosneczek. Nasz narodowy, patriotyczny, prawicowy, zawierający prawdziwe katolickie wartości odżywcze, wyhodowany przez cywilizację białego człowieka… ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@dominowiak to jak z masztami 5G. Godzinę po postawieniu kury nie niosą, a ludzi boli głowa. Szkoda, że jeszcze nawet sprzętu nie zamontowali, a co dopiero uruchomili.

Mercosur jeszcze nie obowiazuje, a juz sprowadzają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 5
@gato: ale to warto pociągną ten temat chyba, bo ta Dorota Kania to pisior jest. A w Argnetynie teraz prezydentem jest ten koleś, co mówi o sobie że jest prawicowy, a do tego ma też błogosławieństwo Trumpa.
Czy pani Dorocie nie podobają się produkty z katoliockiej Argentyny, która wspierana jest przez JE Donalda Trumpa? Czy pani Dorota Kania wie jak katastrofalne skutki dla relacji polsko amerykańskich może to przynieść?
  • Odpowiedz
Mercosur jeszcze nie obowiazuje, a juz sprowadzają ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ipkis123: @dominowiak I to akurat jest solidny przytyk, bo kontyngenty taryfowe z zerowym cłem są w przypadku żywności na mniejsze ilości (i to często kilkukrotnie) od sumy ilości importowanych w 2024 r. xD
  • Odpowiedz
@dominowiak: od dawna w sklepach widzę głównie czosnek z Egiptu, Chin czy chociaż Hiszpanii ale teraz przygłupi pisowcy odkryli, że to nie polski rolnik wszystkich karmi
  • Odpowiedz
@dominowiak: szczerze to nigdy się nie spotkałem z czosnkiem z Argentyny, a kupowałem czosnku dużo i często. Zawsze był czosnek z Polski, Chin i z Egiptu xD
  • Odpowiedz