Wpis z mikrobloga

#perfumy

Hej, potrzebuję Waszej rady odnośnie Eau Sauvage Parfum Dior (https://www.fragrantica.pl/perfumy/Dior/Eau-Sauvage-Parfum-14811.html).

Jakieś 3 lata temu kupiłem na Amazonie flakon i po prostu zakochałem się w zapachu. Ostatnio mam mini projekt nabycia wszystkich ulubionych marek i tym razem padło na DESP.

Zamówiłem ten sam flakon w innym polski sklepie i po wypróbowaniu wydaje mi się, że zapach nie jest taki sam. Projekcja nowego flakonu również jest o wiele słabsza. Flakony mają inne nakrętki. Perfumy mają inny kolor - nowy flakon ma jaśniejszy kolor (zielony).

Chciałem zapytać czy nie padłem ofiarą jakiejś podróbki i powinienem zwrócić nowy flakon do sklepu. Dopuszczam też opcję, że pierwszy flakon był podróbką.

Od znajomego wiem, ze DESP mógł przejść jakąś reformulację po 2012 i stąd ta różnica. Jeśli to prawda, to niestety zabili mi ulubione perfumy.

Poniżej dołączam zdjęcia. (Od prawej stary flakon z amzona z lepszą projekcją)
Torfen - #perfumy 

Hej, potrzebuję Waszej rady odnośnie Eau Sauvage Parfum Dior (htt...

źródło: a827d001-7f54-453b-b7fe-995f662c7a8e

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Torfen: Korek na tym z Amazona wygląda jak w wersji z 2012 ale nie zgadza się kolor etykiety (pic rel, po lewej wersja z 2012 po prawej wersja z 2017). Mam drugi flakon ESP z 2017 roku i oba miały korek jak na twoim zdjęciu czyli z CD na górze. Korek magnetyczny i dobrze trzyma?

Podeślij jeszcze zdjęcia wnętrza korka i atomizera z główką (ten rozpylacz) jak i bez to
markaron - @Torfen: Korek na tym z Amazona wygląda jak w wersji z 2012 ale nie zgadza...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@markaron: Dzięki

W obu flakonach jest dobra magnetyczne korki, solidne. Oba maja znaczek w środku.

Etykieta Amazonowej wersji widać ze była naruszona. Ale jak porównuję barwy flakonów z Twojego zdjęcia, to wyglądają tak samo.

Wychodzi na to, że miałem farta i na amazonie kupiłem stara wersję. Projekcja starego flakonu jest tak silna, że niweluje docieranie do mnie zapachu degustatora tanich win po ciężkiej libacji jeśli takowego mam przyjemność raczyć w
Torfen - @markaron: Dzięki

W obu flakonach jest dobra magnetyczne korki, solidne. Ob...

źródło: 2faf3253-98f8-4e2f-841c-37dde5bedf5b

Pobierz
  • Odpowiedz
@Torfen: To zdjęcie z neta nie moje :) Ja mam tylko ESP 2017 i na parametry nie narzekam. Te 3-4h jest dobrze wyczuwalny a później do 8h bliskoskornie i daje o sobie znać od czasu do czasu. A flakon wygląda na legitny
  • Odpowiedz
  • 1
@markaron: ok, dzięki wielkie za pomoc. Bo byłem bliski kontaktu ze sklepem. Możliwe, ze przyzwyczailem sie do poprzedniej wersji i mam wysokie oczekiwania co do projekcji. Ponoszę i ocenie. Ale niestety cena wydaje sie teraz zbyt wysoka w stosunku do tego czego oczekiwalem.
  • Odpowiedz