Aktywne Wpisy
nowszyja +293
Czaicie, że część społeczeństwa tak bardzo nie ma co ze sobą zrobić po pracy, że wolny czas spędza na łażeniu za psem i czekaniu aż się zesra? xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
#psiarze #psy #patologiazmiasta #polska #patologiazewsi
#psiarze #psy #patologiazmiasta #polska #patologiazewsi

mroz3 +121

Hej, potrzebuję Waszej rady odnośnie Eau Sauvage Parfum Dior (https://www.fragrantica.pl/perfumy/Dior/Eau-Sauvage-Parfum-14811.html).
Jakieś 3 lata temu kupiłem na Amazonie flakon i po prostu zakochałem się w zapachu. Ostatnio mam mini projekt nabycia wszystkich ulubionych marek i tym razem padło na DESP.
Zamówiłem ten sam flakon w innym polski sklepie i po wypróbowaniu wydaje mi się, że zapach nie jest taki sam. Projekcja nowego flakonu również jest o wiele słabsza. Flakony mają inne nakrętki. Perfumy mają inny kolor - nowy flakon ma jaśniejszy kolor (zielony).
Chciałem zapytać czy nie padłem ofiarą jakiejś podróbki i powinienem zwrócić nowy flakon do sklepu. Dopuszczam też opcję, że pierwszy flakon był podróbką.
Od znajomego wiem, ze DESP mógł przejść jakąś reformulację po 2012 i stąd ta różnica. Jeśli to prawda, to niestety zabili mi ulubione perfumy.
Poniżej dołączam zdjęcia. (Od prawej stary flakon z amzona z lepszą projekcją)
źródło: a827d001-7f54-453b-b7fe-995f662c7a8e
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: 57bbbde6-83af-41eb-9985-a33175dc5f2a
PobierzPodeślij jeszcze zdjęcia wnętrza korka i atomizera z główką (ten rozpylacz) jak i bez to
źródło: obraz
PobierzW obu flakonach jest dobra magnetyczne korki, solidne. Oba maja znaczek w środku.
Etykieta Amazonowej wersji widać ze była naruszona. Ale jak porównuję barwy flakonów z Twojego zdjęcia, to wyglądają tak samo.
Wychodzi na to, że miałem farta i na amazonie kupiłem stara wersję. Projekcja starego flakonu jest tak silna, że niweluje docieranie do mnie zapachu degustatora tanich win po ciężkiej libacji jeśli takowego mam przyjemność raczyć w
źródło: 2faf3253-98f8-4e2f-841c-37dde5bedf5b
Pobierzźródło: da79ccfa-b1a3-457c-871b-0306c27e9424
Pobierz