Aktywne Wpisy

Cedrik +87
źródło: 1000094607
Pobierz
sebolson +1
Dobry,
Walczę od dłuższego czasu (rok) z problemem cofania zapłonu do dolotu podczas zimnego rozruchu. Problem nie zawsze występuje. Około raz na 10 odpalen. Auto to BMW E46 z silnikiem m54b22.
Dolot sprawdzony dymiarka i nieszczelności zostały wyeliminowane (korekty długoterminowe od 3 do 4%)
Disa zregenerowana
Nowa pompa paliwa oraz filtr paliwa
Wymienione uszczelki na vanosie
Walczę od dłuższego czasu (rok) z problemem cofania zapłonu do dolotu podczas zimnego rozruchu. Problem nie zawsze występuje. Około raz na 10 odpalen. Auto to BMW E46 z silnikiem m54b22.
Dolot sprawdzony dymiarka i nieszczelności zostały wyeliminowane (korekty długoterminowe od 3 do 4%)
Disa zregenerowana
Nowa pompa paliwa oraz filtr paliwa
Wymienione uszczelki na vanosie

Tytuł:
NarrenturmAutor:
Andrzej SapkowskiGatunek:
fantasy, science fictionOcena: ★★★★★★★★★★
ISBN:
9788375781397Wydawnictwo:
superNOWALiczba stron:
640Przyznam się szczerze, że byłem ignorantem i myślałem do tej pory, że Sapkowskiemu wyszedł jedynie Wiedźmin. Jak bardzo się myliłem pokazała mi ta książka. Jestem dopiero po pierwszym tomie a już jestem zachwycony. Historia napisana z humorem, czyta się naprawdę przyjemnie, głównie ze względu na świetnie napisane postacie główne - Reinmara i Szarleja. Ostatni raz kiedy odkładałem książkę z powodu napadu śmiechu zdarzyło mi się jak czytałem "Paragraf 22" Hellera, teraz udało się tego dokonać Sapkowskiemu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Robię sobie małą przerwę, przeczytam coś innego i zabieram się za kolejne tomy trylogii, mam nadzieję, że będą na równie wysokim poziomie.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: 904562-352x500
PobierzBardzo fajna trylogia, od której zaczęła się moja przygoda z czytaniem (づ•﹏•)づ
Trylogia Husycka > Wiedźmin
Oczywiście to nie jedyna powieść, którą wykorzystał Sapkowski. W fabule natrafimy również na Necronomicon, Baudolino, Dzwonnika z Norte Dame, Imię Róży, Romea i Julię a nawet Podróże z Charleyem i wiele innych których nie wychwyciłem.
Sapkowski sam kiedyś mówił, że powieść przygodowa XIX w. to jego naturalny wzorzec rytmu fabuły. Tym samym to nie jest przypadek ani
@potatowitheyes: A sprawdzę i tak nie mam nic innego do czytania teraz.
Dobrym przykładem jest Kunz Aulock. Pół książki gonił Reinmara, a jego zgon, to ledwo 3 zdania i można zapomnieć. A jak zginął? Bolko wyrósł mu na drodze, akurat kumpel Reinmara. Pół strony dalej Bolka już nie ma.
I tak co chwilę. Śląsk jest w tej książce wielkości
@potatowitheyes: I na tym pewnie się skończy, bo ostatni jest mocno średni a drugiego nawet nie zapamiętałem ¯\(ツ)/¯
Tyle razy czytałem i słuchałem, a nie zwróciłem na to nawet uwagi. Z resztą wielkość Śląska dla większości ludzi to abstrakcja, skąd chłop z Podlasia ma wiedzieć.
Mógłby ktoś zrobić grę na bazie trylogii husyckiej, coś jak Baldurs Gate tyko tak za 10 lat żebym już znowu miał czas grać.
Jak zginął Kunz Aulock? Bolko pojawił się na moment znikąd i od razu zniknął.
Jak Reinmar znalazł Raabe? Przeciskał się przez krzaki i akurat na nich wpadł.
Jak ekipa podsłuchała naradę przed krucjatą? Kompletnym przypadkiem spali w stodole, gdzie później było zebranie.
Spotkania Reinmara