Wpis z mikrobloga

ale jak się zapomni, że istnieją to jest git

@CralencSeedorf: Nie da się zapomnieć, spróbuj zaatakować przeciwnika to dostaniesz master strike na ryj, nawet od wieśniaka. To jest unikalny system, ale okropny przez balans oparty o ten syf. Bardzo dobry system walki jest w 2, bo tam o sukcesie nie decyduje już rzut kością, tylko twoje działania.
  • Odpowiedz
@murdoc dwójka faktycznie miała wysoki próg wejścia i irytowała często, ale w dwójce to uprościli i już było dużo lepiej
  • Odpowiedz
@potworniak: W niezmodowanym? Prawie wszystko. Nie ma w nim żadnej strategii, cała walka to turlanko + spamowanie lewym przyciskiem myszy.

@Viscop: Nie no, nie każdy wali w ciebie master strajkiem. A jak z czymś takim się spotykasz to walisz np. finty.
  • Odpowiedz
@CralencSeedorf: dla mnie nie, lubię ten system walki. Ten z Kingdoma tez nie jest idealny, jest to straszne drewno ale dobre jak się do niego przyzwyczaisz. Nie wiem jak w KCD2, ale problem z balansem w jedynce byl okropny, wystarczyło tylko spamować kontrę, gdzie w wiedzminie chociaż masz różnych fajnych bossow licząc dodatki
  • Odpowiedz
@CralencSeedorf: np w gow ragnarok jest fajny system walki, ale bossy w ogóle dmg nie dostają jak się nie wylevelujesz z gowno skrzyn i bicia tych samych mobow + części ich ataków nie możesz się nauczyć by wyprowadzić skuteczną kontrę. wiekszosc gier ma jakies problemy w tym aspekcie.
  • Odpowiedz
nie ma gry z gorszą mechaniką walki

@murdoc: nie rozśmieszaj mnie XD mechanika jest miodna ale rozumiem dlaczego napisałeś jak napisałeś

Gdyby nie ta idiotyczna walka to grałbym dalej, ale no nie jestem masochistą

XDDD
  • Odpowiedz
ja tam się nauczyłem w końcu i jest spoko. Ale rzeczywiście chwilę to zajęło xD

@jendras: po prostu twoja postać stała się na tyle silna, że brak skilla w myszce przestał mieć znaczenie
  • Odpowiedz