Aktywne Wpisy

cukierkowa +14
Musze napisać bo się uduszę, nie wiem co z tym zrobić,
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
źródło: wtf-man-5c6bd4
Pobierz
future_taylor +589

Jakiś czas temu zmieniłem komputer i ostatnio zamówiłem dwie karty graficzne do testów. rtx 5070 oraz 9070 xt i jedną z nich będę musiał odesłać najpóźniej w poniedziałek bo mijają wtedy dwa tygodnie. dopiero teraz zabrałem się za testy ze względu na problermy zdrowotne które się napiętrzyły w ostatnich tygodniach.
w każdym bądź razie póki co bawię się kartą nvidii i nie mogę osiągnąć podobnych rezultatów jak pewien youtuber. jestem sporo klatek w plecy i nie wiem gdzie tkwi problem :( nic dobrego nie wyjdzie z porówania tych kart jeśli coś jest wąskim gardłem w testach
mój procesor to 7800x3d, ramy to 32gb ustawione na 6000/30cl, płyta to asus rog b650e-f gaming
spójrzcie proszę na ten film od zwormz : https://youtu.be/OzRp4XfKe_I?t=626
dokładnie w tym momencie na ustawieniu dlaa w rozdzielczości 1440p twórca dobrego contentu osiąga okolice 40fps. załączam też screenshot pokazujący jak to u mnie wygląda. mam połowę tego i nie wiem gdzie tkwi problem. nie wyłączałem motion blurów czy aberacji chromatycznej ale chyba nie będzie to miało aż takiego wpływu na wydajność. karta graficzna u mnie ma nawet wyższe taktowanie i według riva tuner leci praktycznie na 100%. nie wiem czy procesor u mnie nie zawodzi bo osiągałem na nim niższe wyniki w cinebenchu niż większa część internetu. może to być różnica między 7800x3d, a 9800x3d? innym przykładem niech będzie to że z dlss q, 1440p i fg 2x zwormz osiąga okolice 120fps, a ja żeby dobić w okolice 90fps muszę mieć włączony preset zbalansowany.
wiem że siedzą na tym portalu jeszcze komputerowe świry i po cichu liczę na wasze wsparcie bo sam mogę nie zdążyć z dotarciem do źródła problemu :(
źródło: Cyberpunk2077_2026_02_07_13_48_18_606
PobierzA potem narzekacie ze kupiliście "nową" a była kręcona na maksa i jak to tak sklep oszukuje
Jak tam się wyniki będą zgadzać ze średnia dla danej karty/CPU to znaczy, że albo najnowszy patch w grze coś skopał, albo jakieś ustawienie windowsa/CPU/GPU/bios się gryzie z gierką, bądź sam pominąłeś jakieś ustawienie i stąd rozbieżność.
źródło: Zrzut ekranu 2026-02-07 155111
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2026-02-07 154336
Pobierz@mkorsov: grzebałem tam już przy okazji takiego sobie wyniku cinebencha. znalazłem wtedy tylko pbo do włączenia i zrobiłem lekki uv
spróbuję zajrzeć ponownie do biosu w