Wpis z mikrobloga

Nie nadążam za tą nowomodną nomenklaturą sojacką jakiś czas temu zapytałem panią w pepco czy mają kalesony i ona spojrzała na mnie z zażenowaniem i spytała czy chodzi mi o odzież termiczną ostatnio byłem w media expert i szukałem złodziejki do usb na co chłop przewrócił oczami i powiedział że to się nazywa hub usb kiedyś życie było prostsze
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bArrek: kiedyś to też takie rzeczy jak złodziejka, to Arku normalnie u pasera w każdym bloku można było pozyskać na miejscu, tanio, bez zbędnych pytań, a zaoszczędzone pieniądze wydać na Białoruski albo Rosyjski spirytus bez polskiej banderoli kupiony za parę złotych u sąsiada pasera na mecie.
Młodym teraz to nie wytłumaczysz na czym życie polega, oni to zadżumieni są całkowicie
z fartem
  • Odpowiedz
a zaoszczędzone pieniądze wydać na Białoruski albo Rosyjski spirytus bez polskiej banderoli kupiony za parę złotych u sąsiada pasera na mecie.

@Hissis: tak zwane paliwo lotnicze f16 w butelce na olej
  • Odpowiedz
@Krafti: no butelki często byly prowizorycznym naczyniem, to nie ma co zakrzywiać rzeczywistości, ale w litrowych flakonach najczęściej oryginalne buteleczki cyrylicą pisane były
z fartem
  • Odpowiedz
@vanitydomain: ale co Ty popruwasz się do mnie, bo Twój zindoktynowany przesiąknięty propagandą umysł nie jest w stanie hisotrycznych faktów przyjąć, i chcesz udawać, że takich rzeczy nie było?
Pozdrawiam serdecznie młodego adepta doktryn komunistycznych.
z fartem
  • Odpowiedz
@bArrek
Kiedyś mi kolega ze wsi opowiadał , że na weselu była dostępna w---a z lodem we wiadrze
Ja mu odpowiedziałem, że my w mieście mówimy na to cooler
  • Odpowiedz
@mannoroth: ten rozgałęźnik to niektórzy nazywają złodziejką bo za dawnych czasów opłaty za prąd były liczone od kontaktów w ścianie,
I można było podłączyć tylko tyle urządzeń ile jest kontaktów,
No więc wymyślono takie złodziejki które pozwalały podłączyć trzy urządzenia do jednego kontaktu
  • Odpowiedz
wydać na Białoruski albo Rosyjski spirytus bez polskiej banderoli

@Hissis: Nosz urwa, przymiotnik od nazw państw, kontynentów, krain i miejscowości
piszemy w języku polskim małą literą, czemu te sowieckie są uhonorowane wielką?
  • Odpowiedz