Wpis z mikrobloga

• 1
@nihilnovisubsole: mam dla ciebie prostą rzecz do przemyślenia - co jest lepsze: kupić btc za 60 tysięcy i sprzedać na górce za 120 tysięcy czy kupić btc za 1 tysiąc i sprzedać za 10k. Jak to przemyślisz to zrozumiesz dlaczego wykres który podałeś jest głupi i co to znaczy wypłaszczanie
  • Odpowiedz
@tubkas12: no ciężko żeby btc startowało od 60k, jak na początku o tym słyszała garstka ludzi i był zerowy popyt. Zarobić 100 procent to bardzo dobry wynik. Przy czym jesteśmy dopiero na początku spadków i kolejny cykl ath może być na 200k
  • Odpowiedz
  • 0
Zarobić 100 procent to bardzo dobry wynik.

@nihilnovisubsole: To zobacz sobie co się stało z sp500 albo złotem. Jak tak dalej będzie to inne bezpieczniejsze assety będą dawać podobny zwrot przy dużo mniejszym ryzyku i wahaniach. A takie złoto ma plus że nie musisz jeszcze podatku od zysków kapitałowych płacić.
  • Odpowiedz
@tubkas12: no fakt ale wcześniej złoto szło latami boczniakiem. Chodzi mi tylko o to, że nie ma sensu analizować tych początkowych lat, gdy interesowała się tym grupka nerdów. Nikt normalny nie kupił w tamtym czasie i nie ma szans wykręcić takich wyników obecnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@nihilnovisubsole: analiza ma sens bo pokazuje wypłaszczanie, a co oznacza, że z cyklu na cykl prawdopodobnie spadki i wzrosty będą procentowo mniejsze. czyli btc nie spada do 20k i nie robi pół miliona, tylko spada do 60 k i robi ledwo 200k na przykład.

może być taka sytuacja że btc w bessie będzie miał na przykład 200 tyś a hossie na ath 300. a że nigdy nie wchodzisz i nie
  • Odpowiedz
  • 0
Ten cykl low: 17k high: 125k, czyli ponad 7x

@nihilnovisubsole: A kto wszedł i wyszedł idealnie? Raczej nikt. wynik 5x jest bardzo dobry. W przyszłej hossie zamiast 7x będziesz miał 5-6x na przykład, a i tak zrobisz 3x. Kumasz? Bo ja już się poddaje
  • Odpowiedz
  • 0
@nihilnovisubsole:

Zakładając słabe wejście i wyjście to na luzie robisz 3x.

Na luzie? Ludzie w poprzedniej hossie potracili pieniądze, a teraz miałeś ludzi co kupowali na "dołkach" 95k. Od 3 do 5x to nie był "luz" w tamtej hossie a już dobra optymalna ponadprzeciętna gra xD W przyszłej hossie jak ludzie zrobią 2x to pewnie będzie dobrze xD
  • Odpowiedz
  • 0
no jak ludzie ładują się bo fomo to co zrobisz. Rynek nagradza cierpliwych

@nihilnovisubsole: To jest gadanie postfactum. Jak dół to będzie 67k to wyjdę na mądrego, jak dół wyjdzie na 40k to wyjdę na debila. Ale tak naprawdę nie wiesz jaki jest dołek ani jaka jest góra. Kalkulujesz ryzyko. Tak samo przejście w alty. Nawet philowi psycha siadała bo była taka silna presja i go ludzie wyzywali dlaczego nie wchodzi.
  • Odpowiedz
@tubkas12: jak odpalisz normalny wykres to zobaczysz gdzie SM akumuluje i dystybuuje. O dołku można mówić jak będzie kilka msc boczniak, takiego niszczącego psyche, gdzie nic się nie dzieje. I nie śledzę żadnych krypto guru mało mnie obchodzi ich zdanie, alty to w większości pump and dump
  • Odpowiedz