Wpis z mikrobloga

Nigdy nie grałem w #mmorpg ale po przeczytaniu szamana machanienki mega mi się wkręcił temat. Tylko nie wiem, co najlepiej wybrać na początek. Doradzi ktoś?

Myślałem o #worldofwarcraft ale darmowy (na chwilę) jest tylko retail (który nie bardzo mi leży), a nie będę płacił nawet tych 65zl za pierwszy miesiąc, jak nie wiem czy po godzinie tym nie jebne.

Stary grzyb jestem #wykopplus30club i wolę spokojny craft postaci od zera niż nawalanie biegiem.

#gry #wow #pytanie #pcmasterrace
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chozi: Guild Wars 2 jest fajne i to gierka w której nie masz poczucia że tylko marnuje twój czas bo expienie jest bardzo przyjemne. Wprawdzie dodatki są płatne, ale to co imo najlepsze czyli expienie postaci masz w podstawce za darmo, a dodatki możesz dokupić dopiero jak wbijesz max level (bo i tak głównie wtedy dopiero zaczyna się ich content) więc będziesz mieć mnóstwo czasu na zastanowienie się. W darmowej
  • Odpowiedz
@chozi: mierzyłem się z podobnym dylematem ostatnio i wróciłem do #swtor wspaniały klimat starych star wars bez disnejowskiej narracji. Na casual 3-4h w tygodniu jak znalazł, levele lecą na głównych questach, złoto. Ale to klimat star wars
  • Odpowiedz
@chozi: tak samo świeży w wowa jestem i to co powala to grafika i możliwość robienia większości (szczególnie nowych dodatków) w pojedynkę. Lore na pewno nie jest tak wciągające jak Warcraft 3 z dzieciństwa ale w delegacji jak znalazł :)
  • Odpowiedz
@chozi:
Gw2 dla ludzi z ograniczoną ilością czasu jest super. Minus taki, że ma tyle QoL ficzerów, że ciężko później wbić do innej gry, która ich nie posiada bo ma się wrażenie, że nie szanuje twojego czasu.
  • Odpowiedz
@chozi: możesz pograć w WoWa na prywatnych serwerach za darmo i zobaczyć czy ci się spodoba - vanilla, WotLK, nawet Legion są całkiem przyzwoicie oskryptowane w porównaniu do tego co było 10-15 lat temu
  • Odpowiedz