Wpis z mikrobloga

@mielonkazdzika: Myślę, że jest to bardziej złożone i niejednorodne. Jedni pewno to przysłowiowe onuce, drudzy cyniczne to wykorzystują aby się niosło. Nie wiem czy większość faktycznie popiera Rosję ale zawsze najbardziej skrajne/głupie myśli się niosą w eter, więc możesz mieć taki odbiór.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: Ehhh jestes idealista. Nic w tym zlego ale z czasem sie wyrasta z tego.

Pamietaj o jednym - politycy dbaja tylko o siebie. Bo to spoleczenstwo jest tak glupie ze na to zezwala. Nie win politykow - bo ich wybiera spoleczenstwo.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: Części z tych ludzi imponuje autorytaryzm, podoba im się jak władca jedną szybką decyzją "naprawia" problemy, część nadal się gdzieś łapie na gadkę o "konserwatywnych wartościach". Część to kontrarianie, którzy zawsze są "anty", temat Ukrainy był popularny w mediach, więc w kontrze obrali stanowiska pro Rosja, generalnie to mix tych rzeczy plus pewnie jeszcze inne czynniki.
  • Odpowiedz
Odpowiem: Polska pseudoprawica tak naprawdę nie ma nic wspólnego z prawicowymi poglądami. To są złodzieje i oszuści którzy wykalkulowali że najgłupsza część społeczeństwa wyznaje takie poglądy więc przebrali maski prawicowców żeby zdobywać ich głosy. Dodatkowo badania są nieubłagane. Większość ludzi o prawicowych poglądach to idioci i nieuki, więc są łatwiejsi na manipulację i łatwiej kraść pod ich nosem. Rosyjska manipulacja trafia też do najgłupszych, więc nasi pseudo prawicowcy idą razem z rosyjską
  • Odpowiedz
@fornson23: Masz pewnie sporo racji. Mnóstwo osób widząc co jest pokazywane w mediach, jakie postawy są promowane, próżność itd. Mniej lub bardziej świadomie opiera się temu i idzie w stronę przeciwieństw, czasem bez zastanowienia. Idealnym przykładem jest Korwin ile rzeczy on p-------ł tylko i wyłącznie z tego powodu że było to niezgodne z establishmentem.
Zobacz sobie ile znasz osób o poglądach bardziej prawicowych czy konserwatywnych, naprawde ciężko jest znaleźć kogokolwiek
  • Odpowiedz
Czy większość faktycznie popiera teraz Rosję, czy to są tylko jakieś głośne jednostki?

@mielonkazdzika: p---------e kota w ogon. Żaden polski polityk nie popiera rosji, bo to oznaczało by, że są politycy pro-niemieccy czy pro-amerykańscy a jak dobrze wiemy z telewizji, takich nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: Nie wiem czy jestem prawicą czy kim. Mam bardzo konserwatywne poglądy.
Jestem przeciwko pchaniu gdzie sie da i jak się da ideologii alfabetu, ogólnego zdziczenia i takiej "wolnosci" przesadnej - typu pokazywanie fiutów facetów w muzeach ect. Zauważam i twierdzę, że telewizja jak wcześniej była reżimowa tak i teraz jest.

W ogóle nie wierzę w ani jedno słowo ekipy, która aktualnie rządzi. Zembaczyński, "murański postać znana" - granie wtedy
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: na wszystkich prawków których znam wszyscy czerpią wiedzę od swojego ulubionego polityka. Nawet jak próbuję dyskusji z moim daniem logicznymi argumentami to ich zdanie jest identyczne jak ich wybranego polityka. Nie ma chwili zastanowienia, jakiejś refleksji czy coś. A jak pokazuję takiemu dowód, że jego polityk kłamie to zawsze mają awaryjne „nie to miał na myśli” albo wymyśloną inną niedyspozycję.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: wiekszosc prawicy nie popiera Rosji, ale na wykopie spamuja ciagle Braunem, wiec mozna odniesc mylne wrazenie, że cała polska prawica kocha putina... Nie daj sie na to nabrac, o to im chodzi, żeby taki był odbiór prawicy. Lewica jest super, a prawica beee. Zwykle naganianie.

Rzucam jeszcze takie pytanie, moze ktos odpowie:

Czy mozna być jeszcze neutralnym wzgledem Rosji? Czy tak juz nie mozna i musimy być anty albo
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: jako iż mam w rodzinie zagorzałego prawaka to powiem Ci tak, nie tyle co popierają Rosję co po prostu mają wyprane mózgi że Unia Europejska chcę nas zniszczyć, a że Putin też nie lubi UE to sobie to tłumaczą że już lepiej byłoby być pod butem rosyjskim niż niemieckim (UE) bo chociaż będzie można śmieci w piecu palić, rolnictwo nie upadnie i nie będzie zakazu aut spalinowych
  • Odpowiedz