Wpis z mikrobloga

@Semigod ładne. Tylko się zastanawiam, co można z takim witrażem zrobić? Jestem laikiem jeśli chodzi o sztukę i nie potrafię znaleźć innego klasycznego zastosowania poza montażem w kościele.

Ludzie kupują od ciebie witraże? Montują to w domach, wieszają jako obraz?

Nie mam złych intencji tym pytaniem, po prostu doskwiera mi brak wiedzy i ciekawość.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@rastafari85 schlebia mi skojarzenie z Witkacym ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie ukrywam, że robiłem ze szkła które akurat miałem pod ręką. To ogranicza ale również wymaga odrobiny finezji żeby uzyskać ładny efekt zarówno bez jak i z podświetleniem. No i wyszło trochę jak niektóre obrazy Witkiewicza - proste żywe barwy. Dzięki.

@PokemonowyRambo a to już kwestia gustu, sporo witraży "cywilnych" powstaje już na etapie projektu domu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 16
@Pan_Misio @vanitydomain dziękuję za uznanie :)

@K_R_S @fraciu Około 30h mi z tym zeszło, ile faktycznie pracy a ile zastanawiania się (nad projektem, realizacją, doborem kolorów) to trudno oszacować.

Nie wiem ile się tego trzeba uczyć bo ja to umiem od zawsze :D Tzn wychowalem się przy ojcu który to robi więc tak naprawdę to od dziecka
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@KawaJimmiego o Owsiaku wiem, nawet jego witraże są w kilku kościołach, widziałem.

Co do upiora to dualizm był oczywiście zamysłem projektu. Ale która strona jest maską, czy któraś jest prawdziwym "ja"? Sam jeszcze nie wiem.
  • Odpowiedz