Wpis z mikrobloga

@aukolb: Jesteś bardzo blisko głównej atrakcji Kambodży, a pływasz sobie po szałapatajstwie, Wpadaj do Klapka i zrób zdjęcie pod słynnym Old Macdonald Klapek Zoo
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 12
@dizel81 wiem ale nie miałem co robić bo dopiero jutro Angkor. Ale największy scam to wynajem łódki za 22usd lub 11usd za osobę żeby popływać między drzewami xD

Z mojej grupy to 15 z 17 poszło, oni tam pewnie zarabiają z 3-4k USD dziennie na tym. Miesięcznie to z 100k wychodzi xD przecież ta cała wioska by na tym wyżyła, z samych łódek xD
  • Odpowiedz
@aukolb: z tego co wiem to mieszkańcy tej wioski żyją tam bo nigdzie indziej w Kambo nie mieli by prawa pobytu, plus kasa z turystów nie idzie na wioskę albo w bardzo niewielkim stopniu coś dostają, pewnie jakiś lokalny generał albo inny kacyk z rządu trzyma nad tym piecze i zgarnia całą kasę.
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 5
@Marecki85 a strawberry vodka dalej w modzie bo ja już nie śledzę uniwersum, byłem na bieżąco przy kurniku, robieniu rainbow Sandwich 2.0 lub domowy redbull z kamerdynerami xd
  • Odpowiedz
@aukolb: Marcin nie pije od 4 tygodni i jest na diecie, niedawno prawie umarł, ale jak kontent się nie zmonetyzował, to Marcin wyzdrowiał w parę dni. Tak naprawdę lekko schudł od sraczki która go parę dni dręczyła, ale pije ile pił, tylko lepiej sie ukrywa. Co do biznesu, to chyba koncept zoo pomału sie kończy.
  • Odpowiedz
@aukolb: na Angkor Wat koniecznie wynajmij sobie skuter jeździj jak I gdzie ci się podoba! Niby osoby z poza sieam reap nie mogą wynająć w tej miejscowości skutera ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale wynajmiesz bez problemu, nikt się też nie powinien ciebie czepiać. Powodzenia! Najlepsze miejsce jakie odwiedziłem!
  • Odpowiedz
Z mojej grupy to 15 z 17 poszło, oni tam pewnie zarabiają z 3-4k USD dziennie na tym. Miesięcznie to z 100k wychodzi xD przecież ta cała wioska by na tym wyżyła, z samych łódek xD

@aukolb: Tak łatwo nie ma. W g---o państwach jest cały łańcuszek ludzi wyżej (policja, wojsko, gangi itp) którym musisz oddać kasę za tourist trapy i to oni trzymają na tym łapę - a łepek
  • Odpowiedz
  • 2
@REMEMBER_WHAT_THEY_TOOK_FROM_YOU: no wiem, dlatego nie poszedłem bo 11usd to scam jak c--j xD jak masz godzinny masaż w mieście za 4-6 USD no to panie kochany :D

Tam mówią że to idzie na wioskę, tylko wystarczy policzyć asekuracyjnie i wychodzi że to kosmiczne pieniądze, a wioska jak zabita dechami była, tak jest dalej xD
  • Odpowiedz