Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +97
źródło: 1000017236
Pobierz
Miguelos +93
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000017236
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Od jakiegoś czasu w naszej okolicy budują nowe bloki deweloper KOPERNIKA 71
Metraż: ok. 92 m² (stan deweloperski).
Cena: 2500000 PLN.
Wkład własny: 300.000 PLN.
Rata: okolice 14200 PLN.
Czas oczekiwania: II kwartał 2027.
kredyt na 25lat
Do tego dochodzi przecież wykończenie przy 90 metrach w tym standardzie to kolejny konkretny wagon gotówki, żeby to w ogóle przypominało dom, a nie bunkier.
Zarabiam dobrze, nie jestem frustratem, ale patrząc na te liczby, zastanawiam się po prostu nad modelem zakładania rodziny w Polsce. Wiadomo, że poczucie bezpieczeństwa kobiety i postrzeganie faceta jako stabilnego życiowo często kręci się wokół własnego dachu nad głową, a nie wynajmu.
Pytanie do Was: czy 90 metrów w Gdyni to już oficjalnie sport dla szejków, czy rynek po prostu odjechał w stronę, której nie rozumiem? Jak w takich warunkach planować przyszłość?
#gdynia #nieruchomosci #kredyt #mieszkanie #polska #gospodarka #rodzina
Ceny rynkowe i jakiś tam rynek masz w temacie mieszkań z drugiej ręki gdzie sprzedajesz swoje małe, dokładasz, kupujesz duże.
Nie wiem też co tam za standard dostaniesz za te 2,5M ale pomyśl jeszcze nad lokalizacją.
Bo ja mam wrażenie że Płytę Redłowską się przedstawia trochę
Komentarz usunięty przez autora
@zeszyt-w-kratke: za 2,5 miliona to postawisz pałac 500m^2 a nie dom modułowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Yuri_Yslin: zrobiłem założenie że jeszcze trzeba kupić działkę w dobrej lokalizacji za około 1 mln zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kupujesz w Symbiozie w Gdyni za jakieś 10,5k za metr. Za 90 m2 to będzie jakieś 940k. Odbiór w połowie roku
Dla dwóch osób zarabiających średnią krajową spokojnie do udźwignięcia
Tak tak wiem to bajt
2.5 miliona za 92m2 w Gdyni?
W tej cenie można kupić mieszkanie w szeregowcu w NYC o powierzchni 102
@pawel-naskrent: a tak przy okazji, bo pewnie będziesz wiedział.
Co to są za mieszkania na poziomie -1?
https://develia.pl/wp-content/uploads/2026/01/KOP-A_-1_2.pdf
Suterena za 3 bańki czy jak?
@Yuri_Yslin: ale na wsi za Wyszkowem a nie w Gdynii z widokiem na morze.