Wpis z mikrobloga

Czaicie, że ambasador nam grozi jak 8 letni dzieciak, że zabierze zaraz zabawki z piaskownicy i sobie pójdzie do domu? To jest ten wielki sojusznik naszego kraju?
Mam pytanie, dlaczego tu nie stacjonują po prostu Francuzi, Brytyjczycy z którymi mamy jakieś wspólne interesy?
#polityka #usa
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RwandyjskiFront: USA były gwarantem bezpieczeństwa nie dlatego, że „bardziej im zależało”, tylko dlatego, że przez dekady miały jedyne realne zdolności do obrony Europy: logistykę, lotnictwo strategiczne, rozpoznanie, odstraszanie nuklearne. Po zimnej wojnie Europa świadomie oddała ten ciężar, inwestując mniej we własne armie.

Teraz sytuacja się zmienia. Wojna w Ukrainie i zmiany w polityce USA pokazały, że pełne uzależnienie od jednego gwaranta jest ryzykowne, więc Europa zaczyna odbudowywać własne zdolności wojskowe
  • Odpowiedz
  • 312
Tak wyglądają rządy prawactwa. Mali chłopcy w krótkich portkach, płatki śniegu, tchórze bez honoru, wielokrotni rozwodnicy, ci "przyzwoici" jak na prawackie standardy korzystają z prostytutek, reszta to pedosy i gwałciciele. Nie dziwne, że imponuje im rosja.
  • Odpowiedz
@Parker_: Politycy i osoby publiczne często opisywane w kontekście akt Epsteina

(część z nich można uznać za osoby o poglądach liberalnych – np. związanych z partią demokratyczną w USA)

Bill Clinton – były prezydent USA – wymieniany w dokumentach kontaktów Epsteina; nie ma dowodów na jego udział w przestępstwach, a jego przedstawiciele twierdzą, że zerwał kontakty
  • Odpowiedz
@JupikaYeah: ja wiem że u Ciebie to się tylko echo o ściany obija, ale podejmę ostatnią próbę zanim Cię nie wrzucę na czarno (doceń że daje j-----e o 3 dniową zielonkę)
Chodzi mi o postęp technologi, żeby ci to zobrazować to Ci wytłumaczę twój niedożywiony dziad w muchosransku gdy pracował na swojego pana z NKWD miał tylko widły, twój ojciec miał widły, Ty masz widły i komputer (chociaż w zasadzie
  • Odpowiedz
@RwandyjskiFront: to jest niebywałe jak USA sobie szybko zniszczyły kilkudziesięcioletnią sieć sojuszy w zaledwie rok prezydentury trumpa. Historie to zapamięta jako krytyczny błąd USA, na rzecz krótkotrwałych, głównie wewnętrznych korzyści szkodzą sobie long term. Zresztą historia zna takie przypadki, Austro-Węgry zrobily podobnie swego czasu. Gdzie dzisiaj są Austro-Węgry?
  • Odpowiedz