Wpis z mikrobloga

@Hfishman1 dlatego że jak można zrobić coś AI to nie musi robić tego jedna firma na świecie, która się w tym specjalizuje tylko może to zrobić tysiąc innych firm, przez to te pierwsza straci, nawet jak sama też użyje AI.

To w teorii. W praktyce AI niewiele zmieni (poza chwilowym wykresem na giełdzie).
  • Odpowiedz
@Hfishman1: @przecietnyczlowiek bardziej chodzi o to ze niektorzy uważają ze po prostu na rynku pojawi sie wiecej konkurencji dla takiego sapa, s9ftware housy alb9 wlasne wewhwtrzbe zespoly developerskie firm klientów sapa np co niby teoretycznie mialyby teraz móc czasem same sobie stqorsyc opr9gramowanie mogace zastąpic takiego sapa lub inne teg9 typu produkty znacznie mn8ejszym kosztem
  • Odpowiedz
@RunningMan już nie Asseco tylko Comarch. W ZUS jest takie bagno i staroć, że ludzie z Asseco masowo uciekali, żeby w tym nie robić. Wziął po nich to Comarch. Oni i tak robią to studentami, którzy wezmą każde g*wno do robienia, bo nie mają wyboru.
  • Odpowiedz
@przecietnyczlowiek: SAP pewnie ma też gorsze wyceny,bo jest kryzys w automotive, który intensywnie z tego korzysta. Firmy szukają oszczędności i obcinają dostępy pracownikom, kasują i integrują serwisy. Do tego ogłaszali, że wprowadza AI do sapa i nic z tego chyba nie wyszło xe
  • Odpowiedz
ja se napisałem cały system zarządzania do małej firmy w 2 tygodnie claude codem - działa wyśmienicie tak jak chcę, Nie wspomnę o pluginach do strony...

@mrocznegacie: pokaż, ocenimy zasadność rozwiązania i poświęcenia 2 tygodni
  • Odpowiedz
cały system zarządzania do małej firmy w 2 tygodnie claude codem

@mrocznegacie: to teraz jeszcze spróbuj do dużej i nie tylko pod siebie ale pod wiele różnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@cecyl: bo żeby ogarnąć SAP od strony programistycznej to trzeba być w spektrum autyzmu. Dlatego specjaliści zarabiają po 40-60K miesięcznie
  • Odpowiedz