Wpis z mikrobloga

@darknightttt: Mnie w ogóle dziwi jak dużo facetów powiedzmy 30+ czyli stosunkowo młodych zmieniło się lub zawsze było januszami w młodszym ciele xD W przedziale 20-25 widać mega zmianę.
  • Odpowiedz
@darknightttt:

ogarniają obowiązki domowe a ich podział jest dla nich czymś naturalnym, lepiej ogarniają mówienie o emocjach, lepiej identyfikują toksyczne zachowania i eliminują je ze swojego otoczenia

"Lepiej" wpadają w depresję, praktycznie nic nie potrafią, poddają się przy najmniejszych trudnościach, zero decyzyjności, pozwalają rządzić kobietom co ich finalnie gubi.
Definicja twardości XD
  • Odpowiedz
@TiREX: no, mamy może i im zazdroszczę, ale na pewno nie niezaradności życiowej i niezdolności do wykonywania podstawowych czynności
  • Odpowiedz
Zetki nie ogarniają obowiązków domowych, chodzę do klasy maturalnej i znam wiele osób, którym śniadania do szkoły robi i pakuje mama.

@Niuska: też tak miałem, jak żyła moja mama. Bo rodzice na to pozwolili i mnie rozpieścili. Z tego powodu wielu ludzi młodego pokolenia jest taka, a nie inna. Potem przyszło życie i musiałem się nauczyć.
  • Odpowiedz
@Niuska: plecak nadal noszę, ale kanapek w nim już nie znajduję - urok bycia starą zetką. Ale skoro tak zazdrościsz, to mogę szepnąć słowo mojej mamie. Chętnie przygarnie na dokarmianie jedną zbuntowaną maturzystkę. Tylko uważaj, bo jeszcze polubisz tę opiekę i co wtedy z Twoją niezależnością? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pharos: Serio aż tak. Nie mówię, że wszyscy, bo jak zawsze - są wyjątki, ale zdecydowana większość wpisuje się w to, co opisałam powyżej.
Narcyzm, infantylność, niepohamowany egoizm i lenistwo to symbole mojego pokolenia.
Ale żeby aż tak nie orać moich rówieśników i siebie samej - za to odpowiedzialne są też poprzednie generacje, które stworzyły warunki do tego, żeby moja skręciła w takim, a nie innym kierunku.
  • Odpowiedz
@Niuska: Załatwione, uprzedzę mamę, że adoptujemy zbuntowaną maturzystkę. Tylko ostrzegam: u nas przy stole się rozmawia i patrzy w oczy, a nie scrolluje. Jak jesteś gotowa na taki rygor, to zapraszam na PW omówić logistykę ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Niuska: przecież autorka wpisu żyje w swojej bańce. Obczaj jej wpisy a dowiesz się ze bujna przeszłośc nie ma znaczenia w dłgogoterminowym związku (badania twierdzą inaczej) a nawet zna laske która ostentacyjnie miała 10 facetów w tydzień a teraz ma męża i to normalne. Ciekawe czy ten ,,mąsz" wie o tej bujnej przeszłości czy dopiero dowie się od kogoś xD
  • Odpowiedz