Aktywne Wpisy

Fromsky +42

Lolenson1888 +139
Hej #lodz #radom #konin #piotrkowtrybunalski, czaicie, że oprócz nas nikt nie wie co to znaczy galancie? Co za naród ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
źródło: HC4ZwkeWQAAYQm8
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: HC4ZwkeWQAAYQm8
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Podgrzewacza elektrycznego w kuchni na ciepłej wodzie nie ma sensu montować bo płaciłbym dwukrotnie za ciepłą wodę. Ten który mam, jest ze zbiornikiem10l więc on też trochę prądu żre.
Pomyślałem, aby zamontować jakiś słaby podgrzewacz przepływowy bez zbiornika ale na zimnej wodzie. Dlaczego? Naczynia myję tak, że spłukuję resztki większym strumieniem, który może być zimny, a potem bardzo niewielkim strumieniem z płynem do mycia myję naczynia i spłukuję też pod tym małym strumieniem więc potrzebuję aby jedynie ten niewielki przepływ był ciepły(nie gorący). Podobnie myjąc ręce w łazience w umywalce czy w kuchni - raczej na małym strumieniu.
Jak dobrać, jaki powinien być podgrzewacz przepływowy aby podgrzał powiedzmy do ok 40stC niewielki przepływ wody. Przy większym przepływie idealnie aby się wyłączał ale jeśli będzie również wówczas ogrzewał to też może być. Czy w ogóle coś takiego jest wykonalne i ma sens?
#dom #mieszkanie #hudraulika #majsterkowanie #diy #pytaniedoeksperta
#pytanie
Ok, wiem, że taki na pełny przepływ to 3kW i o ile zwykłe B16 a takie mam poradzą sobie z taką mocą to byłby problem w czasie pracy innych urządzeń. ALE właśnie pytanie czy to 3kW z moimi założeniami są konieczne bo tyle mocy potrzeba do pełnego przepływu a ja chciałbym aby JEDYNIE niewielki - powiedzmy 25proc standardowego strumienia wody było podgrzewane do tych 40stC. Większy może być już