Wpis z mikrobloga

Ubezpieczenie auta w marcu, szukam. Polisa przedłużenia o 1/3 w górę r/r! Pytam pajaca z infolinii a dlaczego tak? Zero szkód, auto jeszcze starsze. Wie pan inflacja. Ale czekaj RPP obniża stopy i już dawno po jej górce.

Kolejne mam ubezpieczenie #nieruchomosci, to samo 1/3 w górę. Wzrosły stawki remontów i odbudowy. Ten pajac o inflacji już nie ględził jakby był 2022. Inaczej uzasadnić stawek nie może, nigdy nei korzystałem z wypłat, tylko im wpłacam.

Też tak macie? Mają klienta w garści i czekają na frajera? Moi rodzice pewnie by zapłacili "liczy się św. spokój, co mam zrobić". Otóż patrzeć u innych gdzie będziesz nowym klientem, jakaś promka a nie głowa pod topór.

#motoryzacja #ubezpieczenia #ubezpieczenie #ocac #polska #gospodarka #mieszkanie #dom #mieszkaniedeweloperskie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cyganztorunia: mi na ten rok OC w 3 autach podrożało
1 auto 3%
2 auto 2%
3 auto 9%
ta sama firma, nie to że zmieniana na inną

nie wiem jakim cudem u Ciebie aż 33% podwyżki, u mnie dosłownie wychodzi kilkanaście złotych wiecej, mniej niż cena paczki fajek, pomijając to ostatnie 9%, co przełożyło się na 33zł
  • Odpowiedz
@PrzypadkowyCzlowiek: i tak zrobię. Dałem przykłąd dwóch różnych(!) TU dla OC/AC i domu. W obu przypadkach ok 33% w górę. Jak jesteś Agentem Ubezpieczeniowym to napisz:
mam w ofercie 10 TU i podwyżki w żadnym nie są 1/3 a 5%. Czy coś takiego.
  • Odpowiedz
@cyganztorunia: No może tak być i co z tego? Nadal nie wiem jaki masz zakres ubezpieczenia więc nie wiem z czego mogą wynikać te podwyżki, może zmieniły się warunki? Albo po prostu u innych w tym roku tańsza taryfa, to nie są jakieś organizacje charytatywne tylko brutalne międzynarodowe korporacje ziomek.
  • Odpowiedz
@PrzypadkowyCzlowiek: ok wchodzisz ze strony profesjonalisty, a więc najtańsze OC/AC oraz podstawowe, nawet zaniżone względem wartości ubezpiecznie nieruchy. Bez żadnych bajerów jak pomoc prawna, elektryka czy coś. Nic, basic. No to są korpo do ruchania na kasę wiadomo ale nigdy o 1/3 nie miałem podwyżek. Zostaje kolęda po innych, coś się znajdzie a nieruchomość w ogóle nie wiem czy potrzeba. Zwykle ktoś jest na chacie...
  • Odpowiedz