Wpis z mikrobloga

Ile mieliście lat jak wyrośliście z Korwina? Czy jest tutaj ktoś kto serio dalej wierzy w korwinizmy? xD
Ja nieironicznie jeszcze z 10 lat temu jak miałem 20 lat to wierzyłem w korwinizmy i inne imperia parówkowe, broniłem go w internecie, cieszylem sie jak korwin masakrował lewaków xD aż w końcu poszedłem do pracy i zobaczyłem jak wygląda świat i od razu zmieniłem poglądy xD

#polityka #heheszki #humorobrazkowy #bekazprawakow #bekazkonfederacji
12lat25cm - Ile mieliście lat jak wyrośliście z Korwina? Czy jest tutaj ktoś kto seri...

źródło: 177023118924860144

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@12lat25cm: Ja dosyć późno, jak zaczął bratać się z narodowcami(którzy mają zgoła inną wizję gospodarki niż Koran Mekka) to uświadomiłem sobie że on ma w sumie wywalone j---a i gospodarka nie jest jego priorytetem
  • Odpowiedz
@12lat25cm: ja miałem przywilej dorastania w tej samej podwarszawskiej miejscowości w której mieszkał Krul, więc od małego wiedziałem i WIDZIAŁEM że to zjeb.
Natomiast widziałem też na jakiej glebie wyrósł korwinizm, widziałem te rzesze sierot po PRL, homo sovieticus kompletnie bezradnych i nie rozumiejących czym jest wolny rynek i skąd - nie licząc państwa - biorą się pieniądze i dobrobyt.

Każda patologia - nazizm, socjalizm, korwinizm czy cokolwiek innego -
  • Odpowiedz
Ile mieliście lat jak wyrośliście z Korwina? .... aż w końcu poszedłem do pracy i zobaczyłem jak wygląda świat

@12lat25cm:
A ja za młodu byłem socjalistą. A korwinistą zostałem po 30(może nie do końca korwinistą ale wolnorynkowcem nacjonalistycznym) kiedy założyłem firmę.
Pracownik nigdy nie zrozumie pracodawcy ani osoby na kierowniczym stanowisku. Tak jak dziecko nie zrozumie nigdy dorosłego.
A w wojsku szeregowy nie zrozumie podoficera czy oficera. Inna liga.
Oczywiście
  • Odpowiedz
A ja za młodu byłem socjalistą. A korwinistą zostałem po 30(może nie do końca korwinistą ale wolnorynkowcem nacjonalistycznym) kiedy założyłem firmę.

Pracownik nigdy nie zrozumie pracodawcy ani osoby na kierowniczym stanowisku. Tak jak dziecko nie zrozumie nigdy dorosłego.

@BaviDamek: To brzmi jak origin story super Janusza.
  • Odpowiedz
@12lat25cm: Bez urazy, ale gdzie wyście się wychowywali? U mnie czy to w gimnazjum, czy w liceum, czy na studiach absolutnie ŻADEN ziomek nie brał tego typa na poważnie. Nie miałem żadnych kuców, fanatyków wolnego rynku i innych neoliberałów od bycia kowalem własnego losu, a startowałem z poziomu blokowiska, dresiarskich szkół po renomowane liceum i studia "w wielkim mieście". Były oczywiście chłopki za Lepperem, jacyś platformersi, trochę lewicowych lasek i
  • Odpowiedz
@12lat25cm: Odkąd zacząłem pracować na tym pięknym wolnym rynku to uświadomiłem sobie, że regulacje i prawo pracy to jednak must have.
Jako gnój to byłem zaczarowany jego masakrowaniem lewaków wpuściłem dziadka do europarlamentu gdy tylko uzyskałem prawa wyborcze. :/
  • Odpowiedz