Wpis z mikrobloga

@Ciasto_z_Truskawkami: janusze to janusze i j---ć ich prądem za nadużywanie itp ale młody po 20 jako podstawowe potrzeby ma:
- wakacje 3 razy w roku
- mieszkanie na własność w centrum najlepiej Warszawa/Kraków/Wrocław
- samochód najlepiej z salonu
- żarcie z glovo 5 razy w tygodniu

ta mocno wyolbrzymiam, tak jak się wyolbrzymia że każda polska firma jest bee
  • Odpowiedz
@Pytankiewicz: Ale masz w głowie nasrane zielonko xD

To nie bezstresowe wychowanie tylko bezwartościowe wynagrodzenie.

Pracownik słabo oplacany nigdy nie będzie dobrym pracownikiem, czego kucyku i tak nie zrozumiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
Pracownik słabo oplacany nigdy nie będzie dobrym pracownikiem, czego kucyku i tak nie zrozumiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Krzysztof53647:
Polacy, czyli CAŁY naród, zaliczał się do najlepszych pracownikow w Europie w czasach, gdy był najgorzej wynagradzany. Zachodnie firmy, które budowały sobie fabryki w latach 90.-00. nie mogły się nachwalić, jaka tu jest świetna siła robocza i to prawie że darmowa.
  • Odpowiedz
  • 32
@nairoht to niezłych masz młodych, znajomym wystarczy samochód młodyszy od nich, kasa na bieżące życie żeby im do pierwszego nie zabrakło i w przyszłości mieszkanie w mieście większym od Dupogóry. A w obecnych czasach to luksus
  • Odpowiedz
  • 36
@Ciasto_z_Truskawkami: tak swoją drogą, to smutne jak osoby, które teraz przechodzą na emeryturę mają wyprane mózgi przez system pracy lat 90tych. Oni ciągle się czegoś boją w pracy, wiecznie zestresowani. Pracowałem w typowym kołchozie, praca bardzo łatwa, to bali się kierownika (cicho nie gadamy kierownik idzie). W mojej obecnej pracy tacy przed emeryturą boją się, że źle zrobią coś w SAPie, albo będą zbyt duże straty podczas produkcji, a może
  • Odpowiedz
ta mocno wyolbrzymiam, tak jak się wyolbrzymia że każda polska firma jest bee

@nairoht: po tym co widzę na tym portalu, bądź co bądź tak oderwanym od rzeczywistości że głowa mała, to nie wiem czy przesadzasz
  • Odpowiedz
mieszkanie na własność w centrum najlepiej Warszawa/Kraków/Wrocław

@nairoht: Ale stary umówmy się że na mieszkanie na własność nie będzie ich stać też nie w centrum ale też w Łomiankach/(nie wiem jakie jest wygwizdowo w Krakowie)/Psim Polu. A tak, mieszkanie jest podstawową potrzebą. Wynajem też jest odstrzelony.

I przede wszystkim - w centrum i okolicach też są potrzebni ludzie wykonujący potrzebne proste zawody. To nie tak że tylko menago z wielkiej
  • Odpowiedz