Wpis z mikrobloga

Czy w temacie narzędzia tak trywialnego, jak mały łamany nożyk "tapeciak" pojawił się może jakiś game-changer? Coś, co niby nadal jest trywialnym nożykiem, ale jak się go raz weźmie do ręki, to nie chce się już słyszeć o żadnym innym?

Tak, wiem, że tapeciak to tapeciak i cieżko tu wymyślić coś nowego, ale to samo można by powiedzieć o warsztatowym ołówku, a jednak przyszło takie Pico, powiedziało "potrzymaj mnie p--o i patrz" i pozamiatało. Więc może i z tapeciakiem się da?

Od ponad 25 lat się posługuję nożami Stanley, jeszcze z tych starych Stanleyów, więc oba pewnie posłużą bez problemu i kolejnych 25 lat, ale kurcze... już trochę ten wiek po nich widać i zastanawiam się, czy by ich jednak nie wysłać już na emeryturę. Zdjęcia obu dziadków dla udekorowania postu.

#narzedzia #warsztat i jeszcze #modelarstwo bo wy tam różne fajne nożyki możecie też mieć.
Jarek_P - Czy w temacie narzędzia tak trywialnego, jak mały łamany nożyk "tapeciak" p...

źródło: image

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jarek_P: nie pomogę, ale przyszedłem się przyczepić, że w obu masz ostrza na odwrót włożone ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
do cięcia wykładzin i grubych materiałów są już stosowane noże ultradzwiękowe.

@James2000: do modelarstwa też i szczerze mówiąc bardzo mi się te zabawki podobają, ale chyba poczekam aż będą trochę tańsze.
  • Odpowiedz
  • 0
u oroducenta bezposrednio za 700

@James2000: no i jak pisałem, chyba poczekam, aż to stanie się bardziej powszechne i stanieje. Gdyby taki nóż miał na siebie zarabiać, to ta cena nie jest jakaś bardzo oszałamiająca, ale kupić coś takiego do szeroko rozumianego majsterkowania, bo fajne - no nie, chyba jednak nie :)
  • Odpowiedz
chyba sobie zamówię

@Jarek_P: zdaj relacje jak się wurwiasz ruszającym się ostrzem. Nic tych stanleyów nie zastąpi, choć przyznaję nie wiedziałem że jest wersja na wąskie ostrza.
BTW kiedyś u starego widziałem w czarnej obudowie, nie wiem czy to był jakiś klon czy co, ale czarny chyba proszkowy lakier był przyjemniejszy od standardowego RAL9006
  • Odpowiedz