Czy w temacie narzędzia tak trywialnego, jak mały łamany nożyk "tapeciak" pojawił się może jakiś game-changer? Coś, co niby nadal jest trywialnym nożykiem, ale jak się go raz weźmie do ręki, to nie chce się już słyszeć o żadnym innym?
Tak, wiem, że tapeciak to tapeciak i cieżko tu wymyślić coś nowego, ale to samo można by powiedzieć o warsztatowym ołówku, a jednak przyszło takie Pico, powiedziało "potrzymaj mnie p--o i patrz" i pozamiatało. Więc może i z tapeciakiem się da?
Od ponad 25 lat się posługuję nożami Stanley, jeszcze z tych starych Stanleyów, więc oba pewnie posłużą bez problemu i kolejnych 25 lat, ale kurcze... już trochę ten wiek po nich widać i zastanawiam się, czy by ich jednak nie wysłać już na emeryturę. Zdjęcia obu dziadków dla udekorowania postu.
@James2000: no i jak pisałem, chyba poczekam, aż to stanie się bardziej powszechne i stanieje. Gdyby taki nóż miał na siebie zarabiać, to ta cena nie jest jakaś bardzo oszałamiająca, ale kupić coś takiego do szeroko rozumianego majsterkowania, bo fajne - no nie, chyba jednak nie :)
@Jarek_P: Coś takiego mam. Wygodny i dobrze tnie. Ostrza w sumie dokupowane w tym samym sklepie po 10 sztuk. Ładnie się odłamuje jak się stępi, prosto się wymienia, w ręce się dobrze trzyma.
@Jarek_P: zdaj relacje jak się wurwiasz ruszającym się ostrzem. Nic tych stanleyów nie zastąpi, choć przyznaję nie wiedziałem że jest wersja na wąskie ostrza. BTW kiedyś u starego widziałem w czarnej obudowie, nie wiem czy to był jakiś klon czy co, ale czarny chyba proszkowy lakier był przyjemniejszy od standardowego RAL9006
Tak, wiem, że tapeciak to tapeciak i cieżko tu wymyślić coś nowego, ale to samo można by powiedzieć o warsztatowym ołówku, a jednak przyszło takie Pico, powiedziało "potrzymaj mnie p--o i patrz" i pozamiatało. Więc może i z tapeciakiem się da?
Od ponad 25 lat się posługuję nożami Stanley, jeszcze z tych starych Stanleyów, więc oba pewnie posłużą bez problemu i kolejnych 25 lat, ale kurcze... już trochę ten wiek po nich widać i zastanawiam się, czy by ich jednak nie wysłać już na emeryturę. Zdjęcia obu dziadków dla udekorowania postu.
#narzedzia #warsztat i jeszcze #modelarstwo bo wy tam różne fajne nożyki możecie też mieć.
źródło: image
Pobierz@James2000: do modelarstwa też i szczerze mówiąc bardzo mi się te zabawki podobają, ale chyba poczekam aż będą trochę tańsze.
@James2000: no i jak pisałem, chyba poczekam, aż to stanie się bardziej powszechne i stanieje. Gdyby taki nóż miał na siebie zarabiać, to ta cena nie jest jakaś bardzo oszałamiająca, ale kupić coś takiego do szeroko rozumianego majsterkowania, bo fajne - no nie, chyba jednak nie :)
https://www.youtube.com/watch?v=8JsJJuz2bhU
https://www.youtube.com/watch?v=48WuPcsJuxM
Fakt tanieje. Mimo wszystko mega ułatwia majsterkowanie
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz@Jarek_P: zdaj relacje jak się wurwiasz ruszającym się ostrzem. Nic tych stanleyów nie zastąpi, choć przyznaję nie wiedziałem że jest wersja na wąskie ostrza.
BTW kiedyś u starego widziałem w czarnej obudowie, nie wiem czy to był jakiś klon czy co, ale czarny chyba proszkowy lakier był przyjemniejszy od standardowego RAL9006
@nalot_1: super, ale co polecasz?