Wpis z mikrobloga

Serwus!
Cyberpunka kupiłem jeszcze na premierę, ale przez brak czasu nigdy nie udało mi się porządnie w niego wkręcić. Dziś w końcu nadszedł ten dzień — zaczynam swoje pierwsze pełne podejście.
Zastanawiam się tylko, jaki build wybrać, żeby gameplay był jak najciekawszy. Chętnie przyjmę wasze propozycje: jak rozdać punkty w kreatorze postaci i później w trakcie gry, w co warto inwestować, jakie bronie/perki kupować itd.
Z góry dzięki za każdą podpowiedź!
#gry #cyberpunk2077 #nightcity #rpg #cdprojektred
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChrzanEkstra: Statystyki postaci pozostają na stałe, ale większość z nich dobijesz do 20/20 w trakcie gry. Perki natomiast możesz resetować w dowolnym momencie i bawić się możliwościami gry.
Mi bardzo spoko grało się na skradanie bo to wymusza trochę więcej kombinowania. Możesz też wejść z głównymi drzwiami i rozwalić wszystko, co się rusza. Gameplay zależy od Ciebie.
  • Odpowiedz
  • 0
@k__p: Skradanie raczej nie dla mnie, słyszałem wiele o katania tylko zastanawiam się czy można ją połączyć z bronią palną bo samo ciachanie wrogów chyba prędzej czy później się nudzi XD
  • Odpowiedz
@ChrzanEkstra: Zdecydowanie. Jeśli przejdziesz grę z dodatkiem i dobijesz do 60 levelu to na spokojnie zdążysz odhaczyć wszystkie możliwości.
Warto się pobawić bo sam sobie narzucasz styl gry, a misje często da się przejść na kilka sposobów w zależności od statystyk.
  • Odpowiedz
Chętnie przyjmę wasze propozycje: jak rozdać punkty w kreatorze postaci i później w trakcie gry, w co warto inwestować, jakie bronie/perki kupować itd.

Z góry dzięki za każdą podpowiedź!

@ChrzanEkstra: Początek jest w sumie bez znaczenia.
Jak chcesz grę ograć całą, a nie robić jakiś speedrun to i tak skończysz z uber buildem 20/20 we wszystkich
  • Odpowiedz
@ChrzanEkstra: najpierw wysprzątaj Watson. W misji z mnichami użyj zwarcia bo wtedy nie będą mieć pretensji do ciebie. Co do urządzeń użyj napoczątek hakowania zamiast sandevistana chyba że do walk bokserskich. Ja szukasz porad daj znać
  • Odpowiedz
@ChrzanEkstra: Ja raz grałem jako "silny strzelec" i było super, a potem grałem zupełnie odmiennie jako "inteligentny netrunner", więc skupiałem się na hackach itd. Obie "wersje" grania mi się podobały, więc no nie ma to znaczenia, niczego nie zepsujesz.
  • Odpowiedz