Wpis z mikrobloga

@Khorne_: to nie wiedziałem, że jest tam coś więcej. W sumie nic dziwnego, chomsky nic dla mnie nie znaczy xd Tak mi się skojarzyło, że z polaków na przykład fibak był w aktach i nic z tego nie wynika
  • Odpowiedz
@Khorne_: no i? jest jakakolwiek poszlaka, że sam był pdfem? Przecież oni wszyscy w tych mailach oni się nie p------ą i gadają ze sobą o tych sprawach, więc byłoby coś
  • Odpowiedz
no ma, bo to przecież on sam jeden obalił komunę, a nie cały ruch społeczny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ma też doktorat i dwie profesury, czym się nie raz chwalił xD

@michal-glus1000: jakby nie patrzeć to on jako przywódca był na celowniku władz i służb radzieckich. W tamtym systemie groziły za to mocne represje na nim i na jego rodzinie. Dzisiaj wykopki sobie śmieszkują z leszke, ale trzeba było mieć jaja
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: groziły represje ale nie jak się było współpracownikiem służb.

System się walił bo się ekonomicznie nie spinał i upadłby tak czy inaczej. Mogło to się odbyć chaotycznie z niewiadomym skutkiem dla władz albo w kontrolowany sposób gdzie służby biorą co swoje a reszta zostaje z ręką w nocniku. Zupełnie przypadkowo wyszło to drugie.

Starzy to akurat Leszka wychwalają bo tyle im powiedzieli w TV a nic innego wtedy nie
  • Odpowiedz
Oj tak "wszystko samo by się rozpadło i samo by się samo wydarzyło, nie potrzeba było Wałęsy" pewnie jeszcze powiecie, że po 2004 roku Polska by się rozwinęła do takiego poziomu jaki mamy teraz bez względu na to czy wstąpiłaby do EU czy nie?

Wykopki urodzone lata po upadku PRL oczywiście wiedzą wszystko najlepiej, bo tak im powiedzieli w prawackich źródełkach xD

Powtarzam - skoro to było takie łatwe to dlaczego wasi starzy
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko:

pewnie współpracował krótko na samym początku lat 70 jako "młody i głupi", ale nie w sposób w jaki prawaczki to przedstawiają tylko podpisał lojalkę i coś tam przez chwilę porobił

Dosłownie sprzedawał kolegów i pomagał rozpracowywać opozycję za co brał pieniądze, przepraszam "wygrywał" często w toto lotka. "coś tam przez chwilę porobił"
  • Odpowiedz