Wpis z mikrobloga

Zycie jest piekne a tag #antynatalizm istnieje bez sensu. Mozna pograc, pocwiczyc, poprzytulac sie, poruchac, dobrze pojesc, wypić, wycpac, pospacerowac, smiac sie, pozwiedzać, pocalowac. Mozna tak wymieniac. Zycie jest piekne, dopóki jestem. Dajcie spokoj, w dupach sie wam od dobrobytu przewraca
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@Akuzativ94 wybacz ale nie będę trafił czasu na dyskusję z jakimś dzikusem. Wybieram się właśnie do filharmonii, a później do biblioteki wypożyczyć jakąś książkę fizjologiczną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: Cierpienie i szczęście to wykształcona ewolucyjnie biochemiczny odpowiednik metody kija i marchewki. Odczuwa się szczęście i cierpienie, bo mózg jest zaprogramowany aby odpowiednio reagować na dane rzeczy, a my jak ćp*ny gonimy za tym co powiązaliśmy z tymi odczuciami.

Odczuwanie szczęścia i unikanie cierpienia w naszym gatunku, nadaje życiu tyle sensu i powodu, co nadaje życiu psa gryzienie kości, a życiu larw żerowanie na padlinie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zardzewialy_Szczur: oczywiscie, zgadzam sie. Tylko czy taka wiedza nam napsuje życia, czy nie, to już zależy tylko i wyłącznie od nas.

Tak jak można byc wybitnym naukowcem, doszukiwać się badaniami największych zagadek stworzenia, a jednocześnie wierzyć w jakiegoś boga, a mnóstwo było i jest takich naukowców. Mogliby powiedzieć, że po co badać np. jak powstał Wszechświat, skoro to bóg go stworzył.
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: No tak - przecież każdy rodzi się zdrowy, ładny i majętny. Jak ci dwoje rodziców zginie w wypadku samochodowym to można sobie "hehe" przyćpać i znów banan na ryju, a jak jakiś zwyrol porwie i zgwałci ci córkę to zawsze można zrobić sobie nową, no nie?
Pomyśl k---a chociaż przez chwile patrząc na historie ludzkości, newsy w TV czy internecie ile ludzi zmaga się z problemami, które zwyczajnie ich
  • Odpowiedz
  • 0
@Akuzativ94: A jak ja mam tylko kilka godzin na zwykle spacerowanie w ciągu tygodnia bo muszę pracować ciężko i ogarniać życie?

To co i tak jest super ?
  • Odpowiedz
  • 0
@sumoch0j:

przecież każdy rodzi się zdrowy, ładny i majętny.

Urodziłem się w takiej bogatej rodzinie, że ojciec to nawet mniej dla mnie niż kolega, który nigdy ze mną nie mieszkał, a na stole nieraz nie było więcej niż suchy makaron czy chleb. xD Mimo to mam teraz 32 lata i potrafię dzięki temu docenić małe rzeczy, które wymieniłem wyżej i potrafię się nimi cieszyć. Każdym przytuleniem, czy każdym wyjściem ze znajomymi,
  • Odpowiedz