Wpis z mikrobloga

@runieeee: @o__0 W sumie ja od 10 lat jeżdże tylko na letnich ale samochód mam tylko do miasta. A w mieście nie ma zimy i jest sól. Do innych miast jeżdżę pociągiem. W tym roku w sumie pierwsza prawdziwa zima od ponad 10 lat. Tak to co roku warunki na opony ziomowe były max 2-3 tygodnie. To raczej nie będę zmieniać kół na 2 tygodnie jazdy. Mam zimówki w
  • Odpowiedz
@Miii_Kiii: Byłyby jaja jakby cię nagłe opady śniegu zaskoczyły podczas zakupów w galerii handlowej z płatnym parkingiem. Taki tydzień na parkingu wynióslby pewnie tyle co wymiana opon.
  • Odpowiedz
galerii handlowej z płatnym parkingiem

@dzieju41: Nie ma takich w łodzi, tzn są ale wtedy parking jest pod dachem w budynku. Ja nie zmieniam opon tylko koła bo mam drugi komplet kół z oponami zimowymi i robię to sam zawsze. I dlatego ich nie zmieniam, bo mi się nie chce brudzić rąk. A płacić nie zamierzam nawet 10 pln dla zasady ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Miii_Kiii: A wymiana kół, to nie było tematu. Tylko uważaj na siebie bo kolega też zmieniał sam koła, coś mu się tam pod spodem auta nie spodobało, wszedł pod auto na lewarku, auto go przygniotło i już kilka lat minęło od jego pogrzebu.
Jak widzisz wszystko się może wydarzyć.
  • Odpowiedz
@dzieju41: Koła zmieniałem co roku wczesniej. A mojej mamie w samochodzie nadal zmieniam co roku. Dziadkowi też zmieniałem co roku. Dlatego też sobie nie zmieniam, bo limit brudnej pracy wyczerpuje xD Tak samo jak co tydzień (lub co 2) przez jakieś 6 lat odkurzałem i sprzątałem dziadkowi i babci mieszkanie, to już u siebie mi się nie chciało bo limit wyczerpany xDDD
  • Odpowiedz
Byłyby jaja jakby cię nagłe opady śniegu zaskoczyły podczas zakupów w galerii handlowej z płatnym parkingiem.

@dzieju41: Nie potrafię sobie wyobrazić na jak gównianych i zużytych letnich oponach jeździłeś, żeby wypisywać takie rzeczy. Na Bridgestone Potenza normalnie wyjedziesz, nawet jak napada po kostki. Sprawdzone w sylwestra.
  • Odpowiedz
@dzieju41: Ja zmieniałem do ostatniej. W tym roku nie zmieniłem, bo zacząłem pracować zdalnie. I wniosek mam jeden: zimówki robią różnicę, ale na letnich premium z głębokim bieżnikiem da się jeździć nawet po nieodśnieżonych drogach i parkingach. DTC i ABS robią swoje.
  • Odpowiedz