Wy też macie takie wrażenie, że jesteśmy jako naród Polski współodpowiedzialni za masowe likwidacje rosyjskich żołnierzy? Kurcze, daliśmy Ukrainie mnóstwo pieniędzy, a co najważniejsze BRONI, która od 4 lat masowo likwiduje ruskiego okupanta. Kraby, nasze czołgi, myśliwce, karabiny i mnóstwo, mnóstwo amunicji z polskich zasobów. Dziwnie się czuję myśląc o rosyjskich ludziach, którzy zginęli z naszej, polskiej broni. Operatorem był Ukrainiec, co nie zmienia kwestii, że to jednak nasza b--ń i amunicja zlikwidowała rosyjski cel. Pół miliona martwych Rosjan, dwa razy więcej rannych. Sporo. Bardzo dziwnie się czuję myśląc o tych Rosjanach, którzy będąc ludźmi mieli marzenia, rodzinę, ojców i matki. Moze to są wyrzuty sumienia? Szkoda, że staliśmy się militarną częścią tego konfliktu. Bezpieczniej byłoby pozostać mocarstwem humanitarnym.
@DaudeX: Pocieszaj się myślą, że ci sami rosjanie, których tak ci szkoda urżnęliby ci żywcem głowę tępym nożem bez mrugnięcia gdyby dostali taką możliwość. Są tam gdzie ich miejsce- nawożą swoimi truchłami ukraińską glebę. Ja zasypiam spokojniej wiedząc, że się do tego przyczyniamy.
@walczymy: mam dokładnie takie wrażenie i niezwykle mnie to cieszy. Nie wiem tylko, czy wolę kiedy taki pocisk z polskiej armatohaubicy trafi blisko i kacap zdycha w miarę szybko z flakami przerobionymi na bigos, czy trochę dalej i na przykład uda się go uratować, ale nie będzie miał nóg i do końca życia będzie zachlaną, trzęsącą się kupą g*wna ze stresem pourazowym.
Dodatkowo uważam, że traktujemy ludzi, którzy podnieśli rękę
@DaudeX: Jedynym winnym śmierci rosyjskich żołnierzy jest Putin i rosyjska wierchuszka, która na tą wojnę się zdecyodwała. Nie atakowaliby Ukrainy, nie byłoby ofiar. Prosta sprawa.
Wy też macie takie wrażenie, że jesteśmy jako naród Polski współodpowiedzialni za masowe likwidacje rosyjskich żołnierzy?
@DaudeX: napastników którzy zaatakowali niepodległy kraj i urzadzili tam masowe mordy jak w Buczy?
mam wrażenie że każda złotówka która poszła na sprzęt została wydana w najlepszy możliwy sposób i każda kolejna też się przysłuży likwidacjom kolejnych ruskich najeźdzców,
PS. Ukraina nie będzie atakować ruskich jak się wycofają za ustalone granice
@DaudeX: tak, ale ta pomoc to nie było takie "mnóstwo". Tak naprawdę jeszcze zarobiliśmy na imigrantach. Oczywiście krótkoterminowo, na dłuższą metę opłacałoby się r------ł Rosję i mieć sąsiada bez r--------j gospodarki. A co do martwych żołnierzy: szkoda zmanipulowanych ludzi, ale 100% odpowiedzialności ponosi rosyjski reżim
@DaudeX: tak, czasem o tym myślę i czuję się zajebiście. Niech zdychają śmiecie. A jak im nie pasuje, to niech wracają do swojego Muchosranska albo niech zaczną po cichu likwidować armię putina, która na jego rozkazy trzyma ludzi pod butem.
Niech Bóg ma was wszystkich w opiece! Obrzydliwe Wasze słowa, które nigdy nie powinny zostać upublicznione! Rosjanie to ludzie jak każdy z nas i nie można nawoływać do nienawiści przeciwko naszym współziemianom!
#ukraina #wojna #rosja
Rzucę klasykiem: na c--j oni się tam w---------i?
Wspieramy tak jako kraj, jak i indywidualnie wplacajac na zbiorki na amunicje czy drony.
Swiadomosc przykladania sie do tepienia kiblokradow zapewnia mi to doskonale samopoczucie.
@DaudeX: xD troll, ale oczywiście że jesteśmy. Inaczej Rosja by nie atakowała naszej infrastruktury co też czyni.
źródło: 1000015745
Pobierz@DaudeX: W końcu rozpiera mnie duma z bycia Polakiem w takim razie
Dodatkowo uważam, że traktujemy ludzi, którzy podnieśli rękę
@DaudeX: napastników którzy zaatakowali niepodległy kraj i urzadzili tam masowe mordy jak w Buczy?
mam wrażenie że każda złotówka która poszła na sprzęt została wydana w najlepszy możliwy sposób i każda kolejna też się przysłuży likwidacjom kolejnych ruskich najeźdzców,
PS. Ukraina nie będzie atakować ruskich jak się wycofają za ustalone granice
A co do martwych żołnierzy: szkoda zmanipulowanych ludzi, ale 100% odpowiedzialności ponosi rosyjski reżim
@Nedifie: @bn1776 @Worm91 @VZee @fredperry @plyty_chodnikowe @walczymy @m_ney @To_ja_moze_pozamiatam