Wpis z mikrobloga

Wy też macie takie wrażenie, że jesteśmy jako naród Polski współodpowiedzialni za masowe likwidacje rosyjskich żołnierzy? Kurcze, daliśmy Ukrainie mnóstwo pieniędzy, a co najważniejsze BRONI, która od 4 lat masowo likwiduje ruskiego okupanta. Kraby, nasze czołgi, myśliwce, karabiny i mnóstwo, mnóstwo amunicji z polskich zasobów. Dziwnie się czuję myśląc o rosyjskich ludziach, którzy zginęli z naszej, polskiej broni. Operatorem był Ukrainiec, co nie zmienia kwestii, że to jednak nasza b--ń i amunicja zlikwidowała rosyjski cel. Pół miliona martwych Rosjan, dwa razy więcej rannych. Sporo. Bardzo dziwnie się czuję myśląc o tych Rosjanach, którzy będąc ludźmi mieli marzenia, rodzinę, ojców i matki. Moze to są wyrzuty sumienia? Szkoda, że staliśmy się militarną częścią tego konfliktu. Bezpieczniej byłoby pozostać mocarstwem humanitarnym.

#ukraina #wojna #rosja
  • 227
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DaudeX: nie wrazenie a pewnosc.
Wspieramy tak jako kraj, jak i indywidualnie wplacajac na zbiorki na amunicje czy drony.

Swiadomosc przykladania sie do tepienia kiblokradow zapewnia mi to doskonale samopoczucie.
  • Odpowiedz
Musisz zrozumieć jedną kwestię. Na dzień dzisiejszy nie jesteśmy w wojnie z Rosją,

@DaudeX: xD troll, ale oczywiście że jesteśmy. Inaczej Rosja by nie atakowała naszej infrastruktury co też czyni.
  • Odpowiedz
@DaudeX: Pocieszaj się myślą, że ci sami rosjanie, których tak ci szkoda urżnęliby ci żywcem głowę tępym nożem bez mrugnięcia gdyby dostali taką możliwość. Są tam gdzie ich miejsce- nawożą swoimi truchłami ukraińską glebę. Ja zasypiam spokojniej wiedząc, że się do tego przyczyniamy.
  • Odpowiedz
  • 11
@walczymy: mam dokładnie takie wrażenie i niezwykle mnie to cieszy. Nie wiem tylko, czy wolę kiedy taki pocisk z polskiej armatohaubicy trafi blisko i kacap zdycha w miarę szybko z flakami przerobionymi na bigos, czy trochę dalej i na przykład uda się go uratować, ale nie będzie miał nóg i do końca życia będzie zachlaną, trzęsącą się kupą g*wna ze stresem pourazowym.

Dodatkowo uważam, że traktujemy ludzi, którzy podnieśli rękę
  • Odpowiedz
@DaudeX: Jedynym winnym śmierci rosyjskich żołnierzy jest Putin i rosyjska wierchuszka, która na tą wojnę się zdecyodwała. Nie atakowaliby Ukrainy, nie byłoby ofiar. Prosta sprawa.
  • Odpowiedz
Wy też macie takie wrażenie, że jesteśmy jako naród Polski współodpowiedzialni za masowe likwidacje rosyjskich żołnierzy?

@DaudeX: napastników którzy zaatakowali niepodległy kraj i urzadzili tam masowe mordy jak w Buczy?

mam wrażenie że każda złotówka która poszła na sprzęt została wydana w najlepszy możliwy sposób i każda kolejna też się przysłuży likwidacjom kolejnych ruskich najeźdzców,

PS. Ukraina nie będzie atakować ruskich jak się wycofają za ustalone granice
  • Odpowiedz
@DaudeX: tak, ale ta pomoc to nie było takie "mnóstwo". Tak naprawdę jeszcze zarobiliśmy na imigrantach. Oczywiście krótkoterminowo, na dłuższą metę opłacałoby się r------ł Rosję i mieć sąsiada bez r--------j gospodarki.
A co do martwych żołnierzy: szkoda zmanipulowanych ludzi, ale 100% odpowiedzialności ponosi rosyjski reżim
  • Odpowiedz
@DaudeX: tak, czasem o tym myślę i czuję się zajebiście. Niech zdychają śmiecie. A jak im nie pasuje, to niech wracają do swojego Muchosranska albo niech zaczną po cichu likwidować armię putina, która na jego rozkazy trzyma ludzi pod butem.
  • Odpowiedz