Aktywne Wpisy

maro-grzechotnik +30
źródło: 20260302_165605
Pobierz
MGTOWPL +65
W związku z ostatnimi wydarzeniami w Iranie MGTOW stawia prosty postulat:
Jeśli już mówimy o przyjmowaniu uchodźców, róbmy to racjonalnie i pod realny interes demograficzny państwa.
Selektywna migracja bezdzietnych kobiet w wieku rozrodczym miałaby większy wpływ na przyszłą demografię Polski niż kolejne, nieskuteczne programy socjalne w stylu 800+ i systemowe transfery, które nie zwiększają dzietności.
To nie kwestia emocji ani ideologii.
To kwestia skuteczności.
#iran #imigranci #demografia
Jeśli już mówimy o przyjmowaniu uchodźców, róbmy to racjonalnie i pod realny interes demograficzny państwa.
Selektywna migracja bezdzietnych kobiet w wieku rozrodczym miałaby większy wpływ na przyszłą demografię Polski niż kolejne, nieskuteczne programy socjalne w stylu 800+ i systemowe transfery, które nie zwiększają dzietności.
To nie kwestia emocji ani ideologii.
To kwestia skuteczności.
#iran #imigranci #demografia
źródło: 75926218-40c5-4c22-82a7-64d5f428aaa0
Pobierz

#ukraina #wojna #rosja
polska po stuleciach bycia chłopcem do bicia i załatwiania cudzych spraw wreszcie realizuje swoją własną politykę za pomocą dyplomacji i pieniędzy a nie krwi obywateli
doprawdy ostatnie lata to najlepsze rozdanie dla Polski od 1918r
@DaudeX: XD da, da, Iwan, na pewno pan Putin byłby zadowolony z takiego mocarstwa, w którym w końcu wyszedłby mu plan zajęcia stolicy w 3 dni
A co do tego, czy szkoda - mam empatię i większości ludzi mi szkoda, więc jeśli jakiś ruski znalazł się na froncie nie z własnej woli, to mi go szkoda. Tyle że na szalach są też inne argumenty i
Ależ ja się bardzo cieszę, że naszym sprzętem są mordowani ruscy gieroje. Chociaż fakt faktem wolę tego nie oglądać.
czuję aię z tym fantastycznie i nadal mam niedosyt.
@DaudeX: Otóż bardzo dobrze. Rosja regularnie deklaruje wrogie zamiary wobec Polski, do tego nie ukrywa, że traktuje nas jako strefę swoich wpływów. Nie bylibyśmy zabijani pod warunkiem, że po prostu byśmy się im poddali i pogodzili z tym, iż zamiast żyć na obszarze współczesnego maksimum cywilizacyjnego, czyli w Europie, stalibyśmy się częścią prymitywnego, gnijącego ruskiego miru.
@DaudeX: widzisz, tylko ci Rosjanie poszli zabijać Ukraińców, którzy będąc ludźmi mają marzenia, rodzinę, ojców i matki.
Rosjanie są w tym konflikcie akcesorem, więc jak to popularnie się mówi ostatnio: FAFO. Jak by nie wyszli z Rosji atakować Ukrainę, to wciąż by żyli.
@DaudeX: a ty rozumiesz, że Rosjanie mogli i wciąż mogą zrobić jedną prostą rzecz, by nie być masowo likwidowani przez naszą b--ń, czyli siedzieć w swojej Rosji na dupie zamiast atakować obce, suwerenne państwo? Rozumiesz?
@DaudeX: Dodajmy rosyjskiego żołnierza na ukraińskiej ziemi co jest o niebo lepsze niż likwidowanie rosyjskiego żołnierza na polskiej ziemi razem z wcielonym do ruskiej armii Ukraińcem.
Jeszcze nie napisałeś, że Ukraincow ci nie szkoda.
Putin i Rosja chciała żeby Polska została wydalona z NATO, to nie jest logiczna przesłanka?