Wiecie co jest najpiękniejsze w polskim systemie podatkowym!? Traktujemy młodych ukraińskich braci i siostry jak nasze dzieci. Dajemy im ulgę dla młodych, aby poczuli z nami więź, która jest bezcenna. Za hektolitry przelanej rosyjskiej krwii należy im się więcej ulg, niż przeciętnemu polskiemu Krzyśkowi co ruskiego okupanta na oczy nie widział. Nasz kraj już poległ w kwestii demografii, ale możemy uratować jeszcze Ukrainę!
@DaudeX: nie pisz takich rzeczy. Generalnie dodając tak Ukraina wołasz skrajnych ukrofili i będą Cię tu mieszać z błotem. Na wykopie są tylko skrajności. Ja jestem zawsze przeciw agresorowi, nie raz to zaznaczam, w przypadku tej wojny też jestem za tym, żeby ten kraj pod rządami Putlera upadł albo zniknął z mapy. Ale uważam że żaden imigrant nie powinien mieć jakichkolwiek przywilejów w naszym kraju. Tym bardziej że nie stać
@PanTuNieMieszkasz: Nie możesz równać Krzyśka z Polski do uchodźców wojennych z Ukrainy. Oni uciekają przed rosyjskimi rakietami, a my Polacy co najwyżej przed polskimi zarobkami. Uważam, że przypadek Ukraińców jest odmienny, dlatego jako naród, który najwięcej czerpie z tej wojny powinniśmy specjalnie traktować ukraińskich obywateli. Dawać przywileje i po prostu traktować ich jako ludzi.
#ukraina #podatki #imigranci #zarobki