Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jokohama: 2026 a my sie dalej bawimy w monarchie i darmozjadow, ja jebe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@f9JXBEArQ2H4TKl: a czym taka paramonarchia różni się od systemu parlamentarnogabinetowego czy kanclerskiego z prezydentem jako głową państwa pozbawioną faktycznej władzy politycznej? I tu, i tu chodzi o kwestie reprezentacyjne i zachowanie pewnej ciągłości państwa i tożsamości. I tu, i tu podatnicy utrzymują urząd, który w niczym nie
  • Odpowiedz
@Jokohama a teraz jase czemu Trump groził Norwegii zamiast Szwecji że nie dostał tego pokojowego Nobla.
Widocznie myślał że kumpel Jefreya Jaglant mu załatwi !
  • Odpowiedz
@camelinthejungle biorąc pod uwagę kto wygrywa kampanię prezydenckie w Polsce to już wolałbym dziedziczonego króla przygotowywanego od dziecka do objęcia władzy niż patusa wybranego przez starego geja
  • Odpowiedz
2026 a my sie dalej bawimy w monarchie i darmozjadow, ja jebe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@f9JXBEArQ2H4TKl: 2026 a my dalej się bawimy w sejmy i senaty i prezydentów, kardynałów biskupów wójtów burmistrzy, dyplomatów, dygnitarzy, ambasadorów, ceo dużych korpo itp. ja jebe ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( wszystko to można by zastąpić czymś lepszym, od demokracji bezpośredniej (xd) po odpowiedzialność bezpośrednią urzędników
  • Odpowiedz
biorąc pod uwagę kto wygrywa kampanię prezydenckie w Polsce to już wolałbym dziedziczonego króla przygotowywanego od dziecka do objęcia władzy niż patusa wybranego przez starego geja

@Drizztek: dodajmy do tego, że w relacji do PKB to wydajemy na kancelarię prezydenta dwa razy tyle, ile Brytyjczycy na dwór królewski ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz