Wpis z mikrobloga

hej mirki, jestem w trakcie "remontu" tarasu, i robie sobie tzw. ogród zimowy, przy czym konstrukcja altany bedzie z drewna, dach z poliweglanu dwukomorowego, jedna sciana z drewna, a dwie składające sie z systemu drzwi przesuwnych jednoszybowych o grubości 6mm. Wiem ze nie jest to ogród całoroczny, ale zastanawiam się jaki system "ogrzewania" sprawdzi sie tam najlepiej zeby sobie czasem siąść i wypić grzańca klimatycznie na tarasie zimą.
Powierzchnia tarasu to 5x2,5m

Zastanawiam się nad webasto 8kw chińskim, promiennikiem podczerwieni i takim zwykłym ogrodowym parasolem grzewczym na gaz.
Webasto jestem w stanie wypuścic spaliny robiąc otwór w scianie, która jest drewniana.

moze webasto + parasol grzewczy i fajrant?

dzieki!
#taras #remont #budujzwykopem #kiciochpyta
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fiodooor: a jaki budżet? Ja bym chyba w klimatyzator poszedł, wyjdzie niewiele drożej niż webasto+ parasol, a komfort nieporównywalnie większy, będzie ciszej, a dodatkowo latem będziesz mógł sobie to schłodzić
  • Odpowiedz
@Fiodooor: no to ja bym sobie zrobił klimę. Jakby mnie fantazja poniosła to oprócz klimy dałbym wolnostojący kominek żeby się pogapić na ogień, a jeśli nie chce ci się bawić z drewnem to kominek na pellet. No ale jako podstawa to klimatyzacja, klikasz sobie pilotem albo z telefonu i za 15 minut możesz siadać z grzańcem
  • Odpowiedz