Wpis z mikrobloga

Koledzy i koleżanki,

Prosiłbym o polecenie jakiejś ciekawej lektury. Czegoś, co zostaje z nami na chwilę po przeczytaniu.
Co ostatnio czytałem i mi się podobało: "Dżuma" A. Camus, "Śmierć pięknych saren" O. Pavel, "Mistrz i Małgorzata" M. Bułhakow czy "Zielone w wzgórza Afryki" E. Hemingway

#ksiazki #czytanie #literatura
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cinnamonz: spróbuj Księgę o niewidzialnym E.E. Schmitt, Fechmistrz A. Perez-Reverto, Czereśnie będą dziczeć M. Kruszewska, Nokturny K. Ishiguro, Na zachodzie bez zmian Remarque, Brak tchu Orwell, Noc szpilek S. Roncagliolo
  • Odpowiedz
@cinnamonz: zeby nie utrudniac zbytnio wyboru, dorzuce swoj glos do Na Zachodzie bez zmian ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dodam tylko krotka pozycje - Wegetarianka Han Kang. Od razu powiem, ze nie jest to ksiazka, ktorej celem jest zacheta do niejedzenia miesa.
  • Odpowiedz
@cinnamonz: Śmierć pięknych saren to arcydzieło. Ostatnio czytałem Moby Dick i było naprawdę fajne, mimo że to gruba książka to można pomijać całe rozdziały bo nie mają wpływu na fabułę, jak na parzykład rozdział "Przedstawienie wieloryba w sztucie" - jak cię nie interesuje to olewasz i czytasz dalej
  • Odpowiedz