Wpis z mikrobloga

@Anonek463 Zależy co robisz, ja używałem pół roku maca mini m4 16/256 i był świetny, ja robiłem na nim frontend, więc nic ciężkiego. Ale obejrzyj sobie jak działa ram w macach i zobacz sobie jeszcze film alexa ziskind jak porównuje 16gb vs 32gb RAM. Jak weźmiesz za mało ramo, to może być słabo, bo jeżeli RAM jest brany ze swapa to zajeżdża on dysk
  • Odpowiedz
@Anonek463: warto. Pracuje na makach ponad 10 lat juz i nie wroce do windowsa poza gierkami. Jak lapek do neta i filmow, to 16gb staarczy spokojnie, bo tam jest inaczej zarządzana (lepiej) pamiec niz na windowsie, ale jak chcesz dorzucic do wyzszej wartosci, to wiadomo, ramu nigdy za duzo, zwlaszcza ze ceny będą tylko rosnąć.
  • Odpowiedz
@Anonek463: Upewnij się, że nie ma jakiegoś programu bez którego nie możesz żyć, który jest dostępny tylko na Windows. Jak chcesz grać w gry, to sobie odpuść. W innych przypadkach jest spoko.
  • Odpowiedz
@I-____-I: nie koniecznie, u mnie w robo jeden dysk sypał błędami po niecałym roku ale ciągnął spory projekt z ciężkimi testami a ramu tylko 16gb ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jak weźmiesz za mało ramo, to może być słabo, bo jeżeli RAM jest brany ze swapa to zajeżdża on dysk

@rockypiotr: to prawda, ale jeszcze nikomu nie zajechał chyba przy normalnym użytku, pomijam tych co dla sportu odpalają mielenie danych 24h/doba
  • Odpowiedz