Aktywne Wpisy

Nixa06 +5
Miałam okazję żyć jako ładna dziewczyna i jako brzydka dziewczyna.
Po czym poznać w dzisiejszych czasach, że jest się ładną dziewczyną?
Po tym, że jak ktoś chce Ci pojechać w internecie to napiszę Ci coś w stylu ,,no nie zesraj się, jesteś co najwyżej 7/10” albo ,,meh, widziałem ładniejsze i przynajmniej skromne”, bo wiedzą, że jak Ci pojadą, że jesteś brzydka to zostaną wyśmiani. A jak jesteś brzydka to Ci pojadą od najgorszych i
Po czym poznać w dzisiejszych czasach, że jest się ładną dziewczyną?
Po tym, że jak ktoś chce Ci pojechać w internecie to napiszę Ci coś w stylu ,,no nie zesraj się, jesteś co najwyżej 7/10” albo ,,meh, widziałem ładniejsze i przynajmniej skromne”, bo wiedzą, że jak Ci pojadą, że jesteś brzydka to zostaną wyśmiani. A jak jesteś brzydka to Ci pojadą od najgorszych i

bar125 +8
AI "dojeżdża" kolejny sektor
Akcje spółek obsługujących karty kredytowe znacznie spadły w oparciu o badania Citrini Research, które wskazują, że agenci AI będą ostatecznie przeprowadzać transakcje w systemie płatności Stablecoin, omijając systemy rozliczeniowe.
Visa -4,4%
Mastercard -6,3%
Akcje spółek obsługujących karty kredytowe znacznie spadły w oparciu o badania Citrini Research, które wskazują, że agenci AI będą ostatecznie przeprowadzać transakcje w systemie płatności Stablecoin, omijając systemy rozliczeniowe.
Visa -4,4%
Mastercard -6,3%
źródło: image
Pobierz

Z racji tego, ze na tagu przesiadują osoby które faktycznie grają w gry i to tez tag gierczkowy to chcialbym sie was zapytac jaka jest najbardziej przereklamowana gra w jaka graliscie. Przereklamowana nie musi oznaczać tego, że gra jest jakims gownem czy scierwem tylko moze byc po prostu zwyklym sredniakiem zamiast opus magnum gejmingu 10/10.
Napisałbym o soulsach ale juz tyle razy mieliłem temat, ze czas na cos innego. Plus s0lsiarze przy krytyce ich gier napisza ci jakies git gut każual czy inne pocałuj gomeza w dupe. Za to fani gry o ktorej bede pisał wprost nazywają cie debilem, dopaminowym ćpunem i w ogole nie dojrzałeś do tej gry bo "arcydzieło" ci sie nie spodobało i je krytykujesz. Mowie o Disco Elysium ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W DE grałem stosunkowo niedawno i nie wiedziałem nic o tej grze oprócz tego, że ludzie nazywają ją arcydziełem. Patrze na tagi na steamie, bogata fabuła, znaczące wybory, RPG, nie no, gierka dla mnie. Oczywiscie się myliłem. W praktyce DE dla mnie jest mieszanką visual noveli i przygodowki z elementami crpg. To mnie akurat nie raziło w żaden sposób. Po zobaczeniu czym jest gameplay i przypomnieniu sobie, ze ludzie pisza jaka to super gra to spodziewalem sie fabuły 10/10 gdzie każda decyzja gracza wpływa drastycznie na fabułę, skoro w tej grze jest więcej słów niż w całej trylogii Tolkiena. No, tutaj też sie myliłem. Oś głowna fabuły pozostaje bez zmian niezależnie od twoich decyzji, plus sama fabuła nie jest niczym wyjatkowym. A zakonczenie...
Czułem się jakby ktoś mi na końcu pokazał środkowy palec. Wszelakie domysły gracza kto tak naprawdę był mordercą i dlaczego to zrobił zostają wyrzucone przez okno (to opowiesc detektywistyczna przypominam). Okazuje sie, ze zrobil to jakis random z ktorym wczesniej nie miałeś żadnej interakcji. Jego motyw? Ot, o------o mu na starość po prostu a obok żyła sobie kryptyda patyczaka ktora pogłębiała jego szaleństwo. Deus ex machina w całej okazalosci, w opowiesci detektywistycznej przypominam. O innych mankamentach fabularnych mi sie nawet nie chce pisac.
Dla mnie Disco Elysium jest średnią/okej grą. Napewno nie jest grą 10/10 czy arcydziełem, obok takich gier to w mojej opinii DE nawet nie stało. Ma swoje momenty, ale zlewają się w połączeniu z całością. Plus jednym z motywów przewodnich w tej grze jest tzw "polityczne p---------e" co samo w sobie potrafi człowieka odrzucić.
Spodziewałem się po tej grze dużo więcej
@Vezz: moim top 1 przereklamowanych gier jest Fable 2, kompletnie nie potrafię zrozumieć pozytywnych opinii o tej grze
ma kilka przebłysków fajnych pomysłów ale toną one w totalnie monotonnej rozgrywce której nie pomaga odtwórcza fabuła będąca potworką motywów z jedynki
generalnie ta część to straszny kreatywny regres względem pierwowzoru, poza delikatnym rozbudowaniem elementów sandboxowych wprowadza głównie uproszczenia
Gry bethesdy słusznie
@witajswiecie fable 2 przereklamowane? XD przeciez kazde fable po jedynce bylo mieszane z blotem i jechane do spodu.
Oczywiście twoje rozczarowanie jest zasadne bo co innego ci sprzedano, a co innego dostałeś. Sam bym się poirytował, a tak właśnie miałem z KOTORem 2.
@
Jak ja się w tym kurna wynudziłem. Walka to się jeszcze jakoś trzyma ale cała reszta to dramat. No i ten syn Kratosa o wyglądzie Jasia Kapeli. Żadna inna postać w grach mnie tak nie drażniła
@MagicznyKarp: TLoU jest tak popularne właśnie ze względu na pierwszą część, która mimo, że ma prostą, liniową fabułę to jest po prostu bardzo dobrze zrealizowana i ratuje średni gameplay. Można by było się rozpisać trochę dłużej na temat budowy narracji TLoU 1 i