Wpis z mikrobloga

Który producent dłużej wypuszcza łatki dla telefonów, samsung czy motorola? Przymierzam się do zakupu jakiegoś telefonu i oprócz pojemnej baterii chcę się cieszyć jak najdłużej świeżym osem.
#android #telefony #samsung #motorola
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tasak: kup se fairphona Fairphone: Król etyki i naprawialności. Model Fairphone 5 celuje w 8-10 lat wsparcia, a każdą część (baterię, ekran) wymienisz sam w domu śrubokrętem.
  • Odpowiedz
@tasak: Fairphone 5 oferuje wyjątkowo długie wsparcie, obejmujące aktualizacje oprogramowania i zabezpieczeń do 2031 roku. Producent zapewnia 5-letnią gwarancję oraz dostęp do części zamiennych ułatwiających samodzielną naprawę (DIY). Urządzenie otrzymuje regularne aktualizacje Androida (w tym Android 15) i wspiera 5G/eSIM.
Kluczowe informacje o wsparciu Fairphone 5:
Wsparcie oprogramowania: Aktualizacje Androida i zabezpieczeń planowane są na okres 8-10 lat, co oznacza wsparcie techniczne do 2031 roku.
Aktualizacje: Miesięczne aktualizacje zabezpieczeń przez około 3
  • Odpowiedz
@tasak: Mam starszą Motkę, ostatnio tu na wykopie pisali że (jak na razie) NIE spełniają generalnie nowych wytycznych UE co do długości wsparcia. Dlatego raczej zmienię markę choć ogólnie za bardzo nie narzekałem poza update'ami.
  • Odpowiedz
@tasak: Motorola 50 edge pro, mam pół roku i syf straszny. Wcześniej miałem różne tel, ostatnio xiaomi 12 pro i w sumie ta Motorola jest dużo słabsza, pod kątem zdjęć, płynności itp. Często lubi się zawiesić, zwłaszcza przy Android auto. W sumie żałuję przesiadki, tamten Xiaomi pociągnął by jeszcze długo.
  • Odpowiedz
@tasak: polecam pixela - sam mam 6a, kupiony jeszcze za czasów jak w PL nie było oficjalnej dystrybucji (dopiero chyba w zeszłym roku duże sklepy zaczęły oferować Pixel) i mam wsparcie do 2027, więc dopiero wtedy myślę go wymienić oczywiście na innego pixela :)
  • Odpowiedz