Aktywne Wpisy

fsfdjf +11
jak zwracać się do chłopa kiedy ma głupie imię

IksdeHeheh +31
#tlustyczwartek
Wyobrażacie sobie jakiegoś poważnego człowieka z cywilizowanego kraju jedzącego k---a polackiego pączka? xD
o k---a wyobraźcie sobie jak taki James Bond w-------a je pączka xD bierze wielką kupę gówna z tłuszczem do mordy, lukier mu się kruszy na garnitur, u-------a mu rękaw, dżem z środka się wylewa, nie panuje nad tym, musi szybko w--------ć, bo się pączek cały r---------i xD
a Donuta? Donuta zje sobie na spokojnie, małymi gryzami,
Wyobrażacie sobie jakiegoś poważnego człowieka z cywilizowanego kraju jedzącego k---a polackiego pączka? xD
o k---a wyobraźcie sobie jak taki James Bond w-------a je pączka xD bierze wielką kupę gówna z tłuszczem do mordy, lukier mu się kruszy na garnitur, u-------a mu rękaw, dżem z środka się wylewa, nie panuje nad tym, musi szybko w--------ć, bo się pączek cały r---------i xD
a Donuta? Donuta zje sobie na spokojnie, małymi gryzami,

Z samym patentem też nie -- potrzebujesz licencji PZSS, o którą występujesz jak już masz patent.
A starty zaliczą Ci nawet jak ani razu nie trafisz w tarczę, słaby wynik nie jest żadną podstawą do "zaliczenia startu", cokolwiek to zaliczenie ma znaczyć.
normalni ludzie jak ja pomogą, poprowadzą i sobie strzelisz, jak trafisz na innych to nie idź więcej na ten obiekt i tyle
@Polinik @kasiknocheinmal sprawdzali wam kiedyś licencje na zawodach ? :D
jak masz pozwolenie, a nie masz licencji pzss to sobie startujesz for fun i tyle
@amath: Tak.
Od zeszłego roku (albo od 2 lat) przepisy PZSS nie zezwalają na start PK osobom bez licencji, więc trzeba sobie poszukać zawodów nie zgłaszanych do PZSS.
źródło: Zrzut ekranu 2026-02-03 082928
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2026-02-03 083111
Pobierz@amath:
Jestem absolutnie pewny, że zdajesz sobie sprawę, że to, że organizator zawodów podwórkowych nie dopełnia jakiegoś regulaminowego wymogu to nie jest żaden argument za tym, że takiego wymogu nie ma. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a statyka to nie mój klimat, więc co się dzieje poza moim podwórkiem zaiste nie wiem :)
@kasiknocheinmal ale strzelasz zawody do licencji jak masz licencję, a jak nie masz licencji to co stoi na przeszkodzie przyjść sobie z
@amath:
Regulamin PZSS stoi.
Organizator zawodów zgłoszonych do PZSS nie może dopuścić do startu osób bez licencji.
Wklejałem wyżej screeny z regulaminu.
inaczej na egzaminie trzeba by oddawać strzał kontrolny z .22 co już pomijając kwestie uszkodzenia bronii, jest w wielu przypadkach niemożliwe bez magazynka - a takie były właśnie wytyczne pzss do egzaminów nowe :)