Aktywne Wpisy

mhrok87 +1
Zapytam szczerze jestem 87 i mnie przeraża mój wynik - jak jest z wami ?
Ilu waszych kolegów nie żyje?
- 1 36.1% (56)
- 2-3 37.4% (58)
- 4-5 14.8% (23)
- Więcej (wyjaśnij) 11.6% (18)

aa-aa +31
I to co się dzieje teraz z tymi lekarzynami jest właśnie dowodem postępu cywilizacyjnego w kraju że obywatele mając świadomość swoich praw i tego jak powinno wyglądać nowoczesne państwo nie pozwalają po prostu na to żeby powstawały kasty czy nawet nie tyle powstawały co funkcjonowały dalej kasty które będą w sposób ordynarny okradały resztę społeczeństwa szantażując je w prymitywny sposób, jak w jakimś białoruskim kołchozie z batem nad głową
#lekarz100k
#lekarz100k

#pogoda
ważne aby świece zarowe były sprawne - do tego w moim (i pewnie wielu innych) jest podgrzewacz paliwa przed wtryskiem.
Ale zdarzalo mi sie nie odpalic samochodu (nastepnego dni kilka stopni cieplej odpalil bez problemu). A raz zatrzymal sie w czasie jazdy. Po kilku minutach stania, filtr paliwa sie troche ogrzal, samochod odpalil. Przejechal kilka kilometrow i znowu
W samochodach w sumie nie wiem jak to jest rozwiązane.
Zanim paliwo z baku dojdzie do wtryskarki, przechodzi przez filtr paliwa (na wylocie z baku). To taka drobna siateczka. Przy -20 parafina wytraca sie z paliwa, osadza na tej siatce. Zapycha otwory i zablokowuje doplyw paliwa do silnika.
Nie slyszalem zeby wspolczesne samochody mialy podgrzewane filtry paliwa. Moze dlatego, ze to zbyt blisko baku.
W samochodach sytuacja jest trochę inna, tankuje się na bieżąco i zwykle każdy ma zimową ropę.