Wpis z mikrobloga

Jestem na 90% pewny, że pomimo wycieku tych maili, nic generalnie się nie zmieni. Za dwa tygodnie ludzie zapomną, i tyle.

Nikt nie grzeje tego tematu, ani BBC ani CNN, ani FOX NEWS. Po takim czymś nagłówki powinny być jak po 11 września. Dziwne to wszystko. Na twitterze i reddicie ludzie w sumie to opisują, ale to tyle.

#epstein #usa
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dentoray: a na jakiej podstawie mieliby coś komuś zrobić za maile? W dodatku takie które się są w 99.99% procentach żadnymi dowodami niczego, a spokojnie z 3/4 z nich nie da się nic wywnioskować jeśli nie znamy kontekstu?

Tym bardziej, że nawet jeśli Gates peklował ruskie panny, to obstawiam, że one same po otrzymaniu za to zapłaty były tak zadowolone, że nawet nie śnią nikogo pozywać (o ile nie stwierdzą,
  • Odpowiedz
  • 3
@ChillExecutiveOfficer: Przed chwilą przeczytałem podobną opinię na facebooku jakiegoś starszego gościa, który na wiadomość o treści "zobaczycie co jeszcze wypłynie" odpisał tak: "nic nie wypłynie, to co miało wypłynąć, wypłynęło, dali ludziom 3 miliony maili do babrania się, a to co było konkretne, utajnili lub zniszczyli"
  • Odpowiedz
@ChillExecutiveOfficer: Jednocześnie piszesz że nic się nie zmieni, a gdy pisze że się zmieni pytasz co to ma do rzeczy?
To nie tylko Minneapolis.

A jeszcze o tych aktach - nie mogą nic ukryć ani zniszczyć tak jak to się tobie łatwo wydaje. Te akta były już w u wielu sędziów i w różnych instytucjach - manipulacja przy nich to nie jak na filmie że sobie skasują.
  • Odpowiedz
@Dentoray: nie wiem jak to możliwe że jakakolwiek władza może się bać, że naród ma b--ń albo się dowie o ich przekrętach.
Skoro dosłownie w USA można kupić b--ń jak bochenek chleba. Wychodzą takie rzeczy. A ludzie sobie idą spać i interesuje ich tylko, że jutro trzeba do pracy... Ja p------e xD bogaci mogą srać do mordy a ludzie nic nie zrobią
  • Odpowiedz
@dzaro-dzaroslawski: no ale czego oczekujesz? „Nocy Oczyszczenia”? Ludzie to stadne zwierzęta, które aż bardzo chcą mieć kogoś nad sobą… bo wtedy łatwiej jak ktoś za Ciebie podejmuje decyzję. Żeby doszło do tego żeby ludzie powiedzieli dość, wyszli na ulice i przelali krew życie musi być strasznie nieznośne i niemożliwe…. Więc wniosek jest jest życie jest znośne i społeczeństwo nie wyjdzie z swojej strefy konfortu.
  • Odpowiedz
@dzaro-dzaroslawski: a p0lactwo co zrobiło jak okazało się że MILIARDY z KPO zostały rozdane kolesiom rządu? Ano nic nie zrobiło. Po prostu ludzie niczym kretyni dali się zagonić w kredyty pod kurek, sami się jeszcze z tego cieszą i nie w głowie im przejmowanie się czymkolwiek poza j------m na kredyty xD
  • Odpowiedz
@Dentoray: Za dwa tygodnie? Optymista z ciebie. Daj 3 dni i będzie nowy skandal który przykryje stary. Attention span w erze TikToka to jakieś 8 sekund, a tu mówimy o sprawach wymagających czytania maili dłuższych niż tweet. Ciekawe tylko czy to cisza przed burzą czy po prostu zbyt wielu grubych graczy jest umoczonych żeby komukolwiek zależało na grzebaniu.
  • Odpowiedz