Wpis z mikrobloga

Cześć, czy znacie może na Śląsku jakieś salony/komisy ze sprawdzonymi autami? Nawet mogą mieć drożej wystawione auto- waźne by mieli pewne auta z pełną dokumentacją i historią, bo już mam dosyć szukania tych aut. Człowiek chce kupić jakiegoś hatchbacka do 80 tysięcy MAX MAX w benzynie i nie jest to za łatwe. Niby jest w salonie KIA w Katowicach z 2024 roku za 79 900 zł, przebieg 34 tysiące, ale naczytałem się, że ten silnik 1,5 TGI nie jest zbyt dobry, dodatkowo można się nadziać, bo nie wiadomo jak to auto było użytkowane w te niecałe 2 lata... I ogólnie różne są opinie nt. kupowania 2-3 latków z salonów z racji tego, że poprzedni właściciele mogli "targać" niemiłosiernie te auta. Człowiek za dużego pojęcia o autkach nie ma i tak to właśnie wszystko wygląda, ehh.. Jak macie coś do polecenia na śląsku to chętnie sprawdze
#samochody #mechanikasamochodowa #katowice #slask #kupnosamochodu
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Są komisy co mają w swojej ofercie tylko auta od 1 właścicieli z pełną historią i auta pewne

@Bezimienny_Typ: no jak taki znasz to tam właśnie jedź.
Ja parę komisów znam, nawet zdarzyło mi się pogadać z właścicielami i tam jest dość prosta matematyka dlaczego komisy mają same ulepy i proste dowody matematyczne że inaczej nie będzie :)

Podstawowy problem jest taki że auta używane w Niemczech są droższe niż w Polsce, a
  • Odpowiedz
@Bezimienny_Typ: nie istnieje coś takiego. Nawet jak są takie co bym polecił, to żaden nie da gwarancji, że wszystkie auta ma super i akurat Twoje się nie posypie. Szukaj od prywatnego, odsiewaj na grupach marki a finalne 3-4 typy obejrzyj. Z tych wybierz jedno, które Ci się podoba, zapłać 300-500zł za dogłębną weryfikację i powinno być okej. Ja przerobiłem w swoim życiu kilkanaście aut, do tego kilkadziesiąt na mniej lub
  • Odpowiedz