Wpis z mikrobloga

Mirki, coś nie poszło budowlańcowi (prawdopodobnie wylewka podłogi) przy remoncie łazienki i teraz płytki w łazience są wyżej o ok 0.8 cm niż panele w przedpokoju (jak na załączonym zdjęciu). Przed remontem płytki były zlicowane z podłogą w przedpokoju, w drugiej łazience udało mu się zlicować płytki z przedpokojem.

Budowlaniec "pochwalił się" w trakcie remontu, że kupił słabą wylewkę ("na jakiejś promocji"), przez co nie wyszła. Nie tłumaczył, w jaki sposób to "naprawił".

W efekcie:
1. drzwi do łazienki, które chcemy zostawić po remoncie, nie mieszczą się w przestrzeni pod futryną,
2. potrzebna będzie pewnie listwa wyrównująca podłogi, o szerokości ok. 3 cm.

W przypadku 1. przycinanie drzwi nie wchodzi w grę (nie akceptujemy tego), więc na razie nie widzę tutaj innej opcji jak skucie podłogi i robienie jej od nowa (czeka nas rozmowa). Punkt 2. jesteśmy w stanie zaakceptować.

Co robić? Forsować skuwanie dopiero co położonych płytek? (ściany już też są położone) Czy może jakieś inne rozwiązanie?

#remontujzwykopem #pytaniedoeksperta #pytanie #lazienka #remont #warszawa
nocowy - Mirki, coś nie poszło budowlańcowi (prawdopodobnie wylewka podłogi) przy rem...

źródło: podloga

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nocowy: skucie płytek ci nic nie da bo dojdzie jeszcze skucie wylewki a to już niezła rozpierducha się robi, tym bardziej że ściany są już położone do wysokości podłogi więc i ściany do roboty. Najprościej jednak podciąć drzwi albo wyciąć płytki multitoolem do krawędzi drzwi lub wymienić te dwie płytki na krócej przycięte i dać pod drzwiami listwę. Choć to już będzie gorsze druciarstwo niż podcięcie skrzydła.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Vhredny: @Smarek37 podcięcie drzwi naszym zdaniem będzie źle wyglądało, gdyż obok jest druga łazienka o takich samych drzwiach.

Poza tym mam poczucie źle wykonanej pracy, która została przemilczana przez budowlańca i pewnie by tak zostało, gdyby moja narzeczona nie zauważyła tego prostego faktu, że drzwi się pewnie nie zmieszczą.
  • Odpowiedz
@nocowy: no to już musicie się z majstrem dogadać bo nie wiem jak tam ustalone było, no ale na 100% wiedział, że mu podłoga wyjdzie wyżej. Tylko ci mówię, że masz praktycznie remont od nowa w wersji bez podcięcia drzwi
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Smarek37 @gorzki99 @Vhredny @Wahitisyu

Dzięki!

Inna kwestia, która boli, to szerokość listwy łączącej płytki i panele, bedzie wynosić pewnie co najmniej 3cm, co wygląda tak sobie (przykład z gemini w załączniku). Czy przy tym offsecie jesteśmy skazani na tego typu listwę, czy może znacie alternatywne rozwiązania?
nocowy - @Smarek37 @gorzki99 @Vhredny @Wahitisyu

Dzięki!

Inna kwestia, która boli, ...

źródło: 1000005744

Pobierz
  • Odpowiedz
@nocowy: no to słuchaj, może faktycznie zrób tak jak ci napisałem na początku. Zerwij te dwie pierwsze płytki i daj nowe o te 3cm krótsze razem z listwą narożną picrel żeby zakryć brzeg płytki. Wtedy dasz poniżej na płasko już wąską listwę dylatacyjnq i obejdzie się bez podcinania drzwi. Jak płytki były położone dzień czy dwa temu to jeszcze idzie je w miarę ĺatwo usunąć. Godzina roboty i powinniście być
Smarek37 - @nocowy: no to słuchaj, może faktycznie zrób tak jak ci napisałem na począ...

źródło: 3460

Pobierz
  • Odpowiedz
@nocowy: ja mam u siebie w swojej starej ruderze łazienkę podwyższoną względem reszty i żeby nie pierd... się w równanie po prostu tak to rozwiązałem. Listwa jest pod drzwiami i ok
Smarek37 - @nocowy: ja mam u siebie w swojej starej ruderze łazienkę podwyższoną wzgl...

źródło: 3461

Pobierz
  • Odpowiedz