Aktywne Wpisy
duzeelobenc +1
Panowie, p---------m dziś w kraweznik i zderzak wygląda jak zdjęciu. Zna się ktoś chociaż trochę na tym czy da się to jakoś punktowo pomalować u lakiernika czy cały zderzak? #samochody #motoryzacja
źródło: IMG_0FDC6E58-20BB-4537-9A3C-633F0F64A2AA
Pobierz
Basiura89 +47
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Jako programista i (czasami) bywalec siłowni, miałem dość popularnych aplikacji do liczenia kalorii. Wkurzało mnie szukanie w bazie "Bułka z ziarnami Biedronka", skanowanie kodów kreskowych i zastanawianie się, czy ten kotlet ma 150g czy 180g. Śmieszą mnie też te opłaty za każdy feature oparty na AI.
Dlatego w wolnym czasie (po godzinach klepania kodu) napisałem SzamAI - https://www.szamai.pro
🚀 O co chodzi? To asystent dietetyczny AI, który działa trochę jak kumpel-dietetyk. Zamiast szukać produktów w tabelkach, po prostu piszesz (albo mówisz) do apki: > "Zjadłem 3 kawałki pizzy z pepperoni i wypiłem colę zero" ...a AI robi resztę. Szacuje wagę, liczy makro (B/T/W) i wrzuca w dziennik.
💡 Co potrafi apka?
* Rozumie język naturalny: "Schabowy z ziemniakami i mizerią" wchodzi bez problemu.
* Szacuje na oko: Nie musisz mieć wagi kuchennej w kieszeni. AI wie, ile mniej więcej waży "garść orzechów" czy "duże jabłko".
* Jest (na razie) w pełni darmowa: Nie ma paywalla, nie ma reklam, nie ma wersji Premium.
* Działa jako PWA i natywna apka: Można zainstalować na Androidzie i iOS (przez dodanie do ekranu głównego).
🛠 Dla technicznych Całość stoi na Next.js, baza w Supabase, frontend w Tailwindzie, a za logikę api od Deepseek. Ostatnio walczyłem z Capacitorem, żeby spiąć to w natywną apkę na Androida, także dodanie do sklepów to następny krok. Ale za nim to zrobię macie wszystko ZA DARMO, po prostu zalogujcie się googlem i używajcie.
Będę wdzięczny za każdy feedback – co działa, co się wykrzacza, a co jest do wywalenia. Dajcie znać, czy UI jest czytelne i czy AI nie halucynuje Wam, że woda ma 500 kcal, choć nie powinno, dzięki apce schudło już co najmniej kilkanaście osób 😉
Link: https://www.szamai.pro Smacznego i niskiego bf%!
#mikrokoksy #dieta #silownia #odchudzanie #redukcja #zdrowie #programowanie #technologia #ai #sztucznainteligencja #android #aplikacje #chwalesie #tworczoscwlasna #szamai
źródło: 092984bf-e4a9-4b8c-8ca7-57caab669911
Pobierzźródło: IMG_5077
PobierzMożesz rozwinąć o szacowanie kaloryki ze zdjęcia posiłku.
Tylko nie zgadza się to podsumowanie w prawym górnym rogu (1453 kcal spożyte) z tekstem że spożyłem już łącznie 1390 kalorii... Ale to pewno
źródło: Screenshot 2026-02-01 at 16-25-48 SzamAI - Darmowy Licznik Kalorii z AI Opisz posiłek AI obliczy resztę
PobierzAle już Ci mówię jak to działa tutaj - AI jest wyuczone na wartościach na 100 gram i robi to świetnie - potem musi wyszacować typową wagę i porcję (jeśli nie podana