Wpis z mikrobloga

Przymierzam się do montażu klimy w domu (układ 3 jednostki wew. + 2 zew.) i mam dylemat. Rozważamy dwa modele:
​Gree Clivia
​Haier Flexis Plus

​Pytanie do użytkowników:
​Jak u Was z głośnością jednostek wewnętrznych? Haier faktycznie jest tak niesłyszalny (te legendarne 16 dB), czy to marketing?
​Czy ktoś z Was realnie korzysta z tej funkcji kontroli wilgotności w Gree Clivia? Działa to sensownie, czy bajer, o którym się zapomina po tygodniu?

Jak stabilność apek? (hOn vs Gree+). Nie wywala się to przy każdej aktualizacji?

​Będę wdzięczny za opinie kogoś, kto ma to na ścianie od przynajmniej jednego sezonu.

​#klimatyzacja #remontujzwykopem #budujzwykopem #gree #haier #klimatyzator #pytanie #mieszkanie #dom
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bobokkk: Mam od paru lat flexisa i jestem zadowolony. Nie mierzyłem głośności ale jednostka wewnętrzna jest dość cicha. Na tyle że w nocy bardziej przeszkadzało mi gdy wentylator się wyłączał i było słychać silniczek od regulacji nawiewu niż gdy chodził na niskich obrotach.
Co do apki to działa dość dobrze, ale znajomy miał problem z połączeniem do wifi gdy w haśle były jakieś znaki specjalne więc nie jest pozbawiona błędów,
  • Odpowiedz