Czy mając Tygar jest sens kupować w ciemno Pana Dore Aqua? Uwielbiam ten profil zapachowy, testowałem też Vibrato, ale dla mnie jest bardzo podobny– pachnie trochę bardziej „chemicznie” i ma, o dziwo na moje skórze , gorsze parametry niż Tygar. Czy Pan Dore też będzie bardzo blisko z subtelnymi niuansami, czy to raczej coś w stylu Hacivat vs Aventus, gdzie niby Fragnatica wskazuje, że są podobne, ale w praktyce zupełnie inne? Chce uniknąć posiadania praktycznie takich samych zapachów :) #perfumy
@Gontareek: Według mnie Pana Dore Aqua de Dora jest ciekawsza pod względem tego, jak zmienia się w czasie. Nie pamiętam dokładnie parametrów, ale ma na tyle dużo dodatkowych niuansów, że zdecydowanie warto, żebyś sprawdził odlewkę. Na Breuningerze co jakiś czas wskakuje flaszka w znośnej cenie, więc w razie czego możesz od razu sprawić sobie pełny flakon, jeśli zapach na pewno Ci siądzie.
@Omniscient: dzięki :) Czyli Twoim zdaniem Jelonek bardziej różni się od Tygara i ma więcej swoich niuansów niż Vibrato w stosunku do Tygara? Ciekawe czy ktoś z zewnątrz byłby w stanie wyczuć różnice w powietrzu.
@Gontareek: Między Tygarem a Vibrato ja raczej nie wyczułbym różnicy, gdyby zaleciło mi w powietrzu, natomiast pomiędzy Aqua a Vibrato/Tygarem już zdecydowanie tak. Wiem to, bo swego czasu żona była zakochana w tym DNA (po ciąży jej się to zmieniło 😕) i przetestowaliśmy chyba z 12–13 różnych wariacji tego zapachu. Psikała się różnymi zapachami - między innymi w tamtym okresie Vibrato i podobnymi. Kiedy wracałem z pracy do domu, zazwyczaj
@Omniscient: Grejpfrut jako główna nuta potrafi właśnie dawać takie niuanse „potu”, dlatego zawsze ostrożnie podchodzę do takich kompozycji, miałem tak z Eau givree, light blue forever i przy kilku klonach tygara ( ͡°͜ʖ͡°)
@VentaBlack: Eau givree uwielbiam i na szczęście tak tego na sobie nie czuję i mam nadzieję, że inni też nie:D light blue forever o dziwo lubię, ale wiem o czym mowa z tym vibem potu, faktycznie można tak pomyśleć:)
@burczymucha: Trochę to creepy, że zarówno największy bestseller Sospiro czyli Vibrato oraz największy hit Pana Dory jedzie na pomyśle i DNA Tygara. Skoro nie ma różnic w ślepym teście czy powietrzu dla odbiorcy to można je nazwać jawnymi kopiami ( ͡°͜ʖ͡°)
@Gontareek: ja nie znam tygara ani vibrato więc nie odpowiem ci na twoje pytanie, ale dodam od siebie - pana dora aqua de dora to perfumy na tyle dobre, że grzech nie zamówić odlewki 3 ml i samemu ocenić, czy widzisz sens ich posiadania
Wedlug was jakie sa dobre zarobki na uop netto miesiecznie w okolicach 28-30lat? Ja jestem jakis odklejony jak mi sie wydaje ze takie 14k/mies to w sumie jest malo czy rzeczywiscie to jest malo? Warszawa #zarobki #pracbaza #praca
Chce uniknąć posiadania praktycznie takich samych zapachów :)
#perfumy
źródło: IMG_7511
PobierzCzyli Twoim zdaniem Jelonek bardziej różni się od Tygara i ma więcej swoich niuansów niż Vibrato w stosunku do Tygara? Ciekawe czy ktoś z zewnątrz byłby w stanie wyczuć różnice w powietrzu.
Psikała się różnymi zapachami - między innymi w tamtym okresie Vibrato i podobnymi. Kiedy wracałem z pracy do domu, zazwyczaj
light blue forever o dziwo lubię, ale wiem o czym mowa z tym vibem potu, faktycznie można tak pomyśleć:)
mój top 1 zapach na lato, jest niesamowity