Wpis z mikrobloga

@nad_niemnem: szeptane ASMR, loda robić, a jeżeli chce pracować jako likwidator szkód komunikacyjnych to koniecznie: kodeks cywilny, znajomość prawa polskiego w zakresie OC, szkody fraudowe - rozpoznawanie, umiejętności miękkie, oczywiście Excel - poziom średniozaawansowany. Mam nadzieję, ze pomogłem curci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nad_niemnem: Jako matka staraj się pomagać w rozwijaniu indywidualnych, przydatnych zainteresowań, zamiast odhaczać pozycje z jakiejś listy.
Są dziewczynki które polubią gotowanie, a są też takie które będą wolały babrać się w samochodach.
Oczywiście część z tych zainteresowań możesz pokazać samemu, ale lekko przymuszać warto tylko do tych czynności, które są niezbędne każdemu człowiekowi niezależnie od płci (nastawienie pralki, sprzątanie, jakieś podstawy przygotowywania posiłków).
Nikt już nie wymaga od młodych
  • Odpowiedz
@RomanKarburator: ale co Ty chcesz z tej chemii analitycznej? Ma sobie odczynników kupić, biuretę i miareczkować wodę wodociągową? A z kwanty co, ma siedzieć przy stole i n---------ć równania na serwetkach czy może p-----------ć wypłatę na czas obliczeniowy w jakimś centrum? Z serii rzeczy, które mądrze brzmią, ale jednak nie xD
  • Odpowiedz
profile oznaczone jako niebieskie: głębokie gardło i żeby sobie dysona nie kupowała co roku.

Kurtyna

@jueun: właśnie pod tym względem jest coraz gorzej na wykopie. Mam wrażenie jakby większość tutaj była na poziomie bezrobotnych meneli albo podpitych sebków z kołchozu.

żeby jechała do spodu z patriarchatem( ͡
  • Odpowiedz
@nad_niemnem: Z perspektywy ojca - uczyć samodzielności i krytycznego myślenia. Nie co "powinna umieć kobieta", tylko co powinien umieć człowiek: ogarniać finanse, nie dać się manipulować, umieć powiedzieć "nie", i wiedzieć że wartość nie zależy od lajków na insta. Reszta przyjdzie sama jak będzie ciekawa świata.
  • Odpowiedz